Реклама / Ads
2| 4993 |21.06.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Отпускат 251 млрд. евро за укрепване на икономическото и социалното развитие на ЕС

.
Източник: БГНЕС
Тази седмица евродепутатите ще приемат новия Закон на ЕС за климата, с който целта на ЕС за намаляване на въглеродните емисии до 2030 г. се увеличава от 40% на поне 55%, като превръща политическите обещания ЕС да стане неутрален по отношение на климата до 2050 г. в обвързващо задължение. След 2050 г. ЕС ще се стреми да постигне отрицателни емисии. Пленарното заседание ще се проведе в четвъртък.
 

Очаква се Европейският парламент да даде зелена светлина на три европейски фонда на стойност 251 милиарда евро за укрепване на икономическото, социалното и териториалното сближаване на ЕС. Изразходването им ще бъде съсредоточено върху действия срещу изменението на климата, социалните програми, устойчивото градско развитие и подкрепата за възстановяване от пандемията от COVID-19.

 

Европейският парламент ще обсъди и гласува доклад, приканващ държавите членки да защитават и допълнително да подобряват сексуалното и репродуктивното здраве и права на жените. Очаква се евродепутатите да призоват за достъп на жените до безопасен и законен аборт и да подчертаят, че правата върху сексуалното и репродуктивното здраве са основните права на жените.

 

В сряда предстои и дискусия с председателя на Европейската комисията Урсула фон дер Лайен и португалското председателство своите очаквания за срещата на върна на

 

ЕС на 24-25 юни, където ще бъдат обсъдени пандемията от COVID-19, икономическото възстановяване, миграцията и отношенията с Турция и Русия. Те също така ще обсъдят предстоящото изменение на законодателството на ЕС в областта на политиките за предоставяне на убежище и миграция и възможностите за държавите членки да преместват мигрантите от страните на първа линия.

 

Ден по-рано комисията по околна среда и обществено здраве (ENVI) ще гласува законодателно предложение за засилване на ролята на Европейската агенция по лекарствата за подготовката на ЕС за отговор на кризисни ситуации и за управлението на лекарствени продукти и медицински изделия, въз основа на уроците, извлечени по време на пандемията от COVID-19.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3734 |16.06.2021 Петър Витанов: Европейските и българските граждани ще знаят къде отиват парите от пътни такси, които плащат . 0| 4015 |16.06.2021 В 15 европейски държави пътуваме с COVID сертификат . 3| 4468 |10.06.2021 ЕБВР дава заем на ”Еврохолд” от 60 млн. евро, за да купи ЧЕЗ . 1| 7827 |03.06.2021 Неврокопският митрополит Серафим откри нов параклис „Св. Архангел Михаил“ в „Барото“, Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads