Реклама / Ads
21| 6853 |24.10.2018 ПОЛИТИКА

Пълна гавра! Валери Симеонов оглавява Съвета за хората с увреждания?

.
Валери Симеонов Източник: БГНЕС
Вицепремиерът Валери Симеонов ще ръководи Националния съвет за хората с увреждания. Това се предвижда в Проектозакона за хората с увреждания, който влезе в дневния ред на Социалната парламентарна комисия. Създават се областни съвети за правата на хората с увреждания.
 

Текстовете от законопроекта бяха представени пред депутатите от социалния министър Бисер Петков. Според проекта Националният съвет ще се ръководи от ресорния вицепремиер. Такъв в момента е Валери Симеонов.

 

Припомняме, неговото изказване за майките на деца в неравностойно положение предизвика масово недоволство. На 16 октомври той определи майките на деца с увреждания като: "група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

 

Според проекта, новият вид финансова подкрепа за хората с увреждания, обвързана вече с линията на бедността, ще влезе в сила от 1 януари 2019 г.

 

От 1 януари 2020 г. се предвижда финансирането на медицинските изделия и помощните средства за хората с увреждания да премине към системата на здравеопазването, като се въвежда нов механизъм за тяхното финансиране и предоставяне (в натурално измерение), както и стандарти за качеството им.

Въвежда се нов вид оценка на потребностите на хората с увреждания, съобразена с индивидуалните потребности. Заключенията от индивидуалната оценка ще са задължителни за всички органи.

 

Предвижда се да се създаде нов специализиран орган за хората с увреждания на бюджетна издръжка към Министерския съвет, който ще отговаря за индивидуалната оценка от 1 януари 2021 година. До тази дата задълженията му ще се изпълняват от Агенцията за социално подпомагане и Агенцията на хората с увреждания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6315 |22.10.2018 Марешки: Каракачанов стои плътно зад Валери Сименов, вън и двамата . 17| 12092 |22.10.2018 Социолози за Валери Симеонов: Психопат и фашист - потрес! . 11| 5933 |17.10.2018 Сидеров нападна Валери Симеонов, обяви го за ”човек на Сорос” . 17| 6534 |03.09.2018 Напрежението расте! Сидеров поиска оставката на Валери Симеонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads