Реклама / Ads
15| 10449 |19.11.2018 ПОЛИТИКА

Първан Сименов: БСП вари ГЕРБ на бавен огън, ДПС се облизва

.
Първан Сименов
БСП предпочита да вари ГЕРБ на бавен огън и скоро да няма нови избори. Предпочитат доверието към ГЕРБ да ерозира и в един момент да падне под това към БСП. Това каза политологът Първан Симеонов.
 

За момента кабинетът е спасен, но ще има нови скандали и протести. Напоследък всичко, което се случва в страната, е в по-пряка полза за ДПС, отколкото за БСП. Видяхме удар по Патриотите и при едни евентуални следващи избори ДПС застава в идеалната ситуация – относително равни ГЕРБ и БСП, евентуално Обединените патриоти извън парламента и ДПС в ролята на балансьор, да държи всички в зависиимост. Това е много неприятна политическа ситуация – менгеме за Борисов, заяви още Симеонов пред БНТ.

 

БСП и ДПС действително стоят край казанчето и се готвят да ядат. Патриотите правят всичко възможно да се самосвалят, цяло чудо е, че изкараха дотук, каза социалният антрополог Харалан Александров. Макар и късно, Валери Симеонов успя да спаси фасона си на достоен човек, който казва истината, макар и с остър език. Оставката му означава, че оттук насетне политиците ще си намерят приказките, поне в това отношение, посочи Александров.

 

Валери Симеонов успя да си извоюява мястото на човек, който казва това, което мисли, като някакъв вътрешен омбудсман. Той подразни едни, но много се хареса на други. С изказването за майките на деца с увреждания подразни всички и рязко загуби имидж. Загубиш ли общественото мнение, губиш онези, заради които се прави политиката. Оттук нататък той има шанса донякъде да поправи своя имидж, защото има шанса да е по-свободен. Сега той може да казва и по-пиперливи неща, но е спорно доколко това е удачно, имайки предвид това, което се случи, коментира Първан Симеонов.

 

В страната има две реалности – животът и публичното говорене. Битката се води и в двете реалности. В първата нещата са относително спокойни. В публичното говорене нещата придобиват катасттрофични измерения – има рязко популистко говорене, което показва, че нещо е възпалено в мисленето на обществеността. Улицата трябва да изпрати сигнал на политическия център, че нещо се случва. Имаме проблем и по хоризонтала, и по вертикала. Изглежда е много трудно да се състои нормалният и конструктивен разговор, заяви Харалан Александров.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9610 |12.11.2018 Първан Симеонов: Президентът държи противниците си в шах . 13| 12151 |13.10.2018 Първан Симеонов: Властта скърца, по-скоро ГЕРБ ще падне до БСП . 3| 7701 |12.06.2018 Първан Симеонов пред Фрог: Политиката ни е като пломбата - отгоре гладка, но нервът отдолу работи . 21| 9600 |06.06.2018 Трайков: Живеем пак в 2008 г. на Първанов и Овчаров, а Бареков води предаване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads