Реклама / Ads
0| 7342 |21.08.2017 АКТУАЛНО

Триумфът на Гришо-от Хасково до Синсинати

.
Гришо триумфира днес
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров спечели най-голямата титла в кариерата си. В Синсинати той надделя над австралиеца Ник Кирьос и така се върна в топ 10 на най-добрите тенисисти в света. Първата ни ракета няма нито един загубен сет през целия турнир. Досега Гришо има шест спечелени турнира, но нито един от толкова висока категория.
 

Григор е роден на 16 май 1991 г. в Хасково. Майка му е спортна учителка и бивша волейболистка. Негов треньор от малък е баща му Димитър Димитров. За първи път хваща ракета, когато е на три години, а от 5-годишна възраст започва да играе редовно в родния си град. В ранните му години за неговата подготовка се грижи баща му, но след като хасковлията доказва таланта си на турнирите за юноши става ясно, че той ще трябва да се развива в други условия, отбелязва НТВ.

 

Едва на 16 години Григор прави своя избор и се отдава на професионалния спорт. Тогава пръв му протяга ръка Христо Стоичков, който по всякакъв начин помага за развитието на неговата кариера. След това Гришо печели стипендия от фондацията на друга наша футболна звезда – Димитър Бербатов. През 2007 г. Димитров се присъединява към академията „Sanchez-Casal“, където тренира под ръководството на Емилио Санчес и Пато Алварес. Година по-късно хасковлията се мести в Париж, където става част от академията на Патрик Муратоглу и прекарва там следващите четири сезона. През този период негови треньори са Петер Лундгрен, Питър Макнамара и самият Патрик Муратоглу.

 

След като под тяхното ръководство не успява да постигне желаният голям пробив в световния тенис, в края на 2012 г. българинът взема решение да се присъедини към шведската академия „Good to Great“ и с помощта на Микаел Тилстрьом дебютира в Топ 30 на световната ранглиста.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4471 |20.08.2017 Григор Димитров на финал в Синсинати . 0| 4115 |16.08.2017 Григор напомни за добрите си времена в Синсинати, победи Лопес . 0| 4388 |10.08.2017 Седем язовира в Хасково – особено опасни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads