Реклама / Ads
10| 4598 |24.06.2014 НОВИНИ

Пеевски на разпит в следствието

.
Източник: Булфото
Депутатът от ДПС Делян Пеевски е призован на разпит в Столичното следствие. Новината дойде малко след като стана ясно, че прокуратурата работи по сигнала на банкера Цветан Василев, че Пеевски искал да го убие. Ако Пеевски се яви, това ще бъде вторият му разпит в рамките на десет дни.
 

Миналият понеделник той дава показания във връзка с твърденията му, че Цветан Василев е поръчал неговото убийство.

Тъй като Пеевски има имунитет, вероятно е призован като свидетел.

Банкерът Цветан Василев е депозирал вчера до главния прокурор сигнал за заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски. Към сигнала беше прикрепено и копие от негов сигнал до компетентните австрийски власти. Това каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Този сигнал е бил изпратен на Софийска градска прокуратура още вчера и в момента би трябвало да се извършва проверка. Сарафов обясни, че информацията, която има към момента, не е по-различна от тази, написана вчера в австрийския "Дер Щандарт". Зам.-главният прокурор обясни, че в сигнала си до главния прокурор Василев посочва, че според него автор на тези заплахи е Делян Пеевски и добави, че в момента предстои да се извършват нужните действия по този сигнал, като например да се поиска справка от мобилните оператори.

Вчера австрийският вестник "Дер Щандард" съобщи, че австрийската полиция е поискала от българските си колеги да бъде арестуван депутатът от ДПС Делян Пеевски. В статията се твърди, че полицията във Виена е започнала разследване по сигнал на Василев, че с есемес е бил заплашен със смърт от Пеевски. "Давам ти последен шанс. Знам къде си. Не ме карай да правя глупости. Ще те намеря", пишело в краткото съобщение, което Василев получил от Пеевски миналия вторник. Василев получил обаждане и на 21 май. Тогава човек, чието име не се споменава, му съобщил, че Пеевски му търси убиец и че бил готов да плати за услугата 5 млн. долара. Новината идва няколко дни след като прокуратурата претърси фирми, свързани с Василев, и обвини трима души, срещу които съдът не намери никакви доказателства, че са подготвяли убийството на депутата.

Според "Дер Щандард" австрийските разследващи официално са поискали от българските власти Пеевски да бъде арестуван. От прокуратурата в София заявиха, че нямат подобно искане, но ще го изпълнят, ако се получи. От МВР и от Софийския градски съд, където също би могъл да бъде изпратен подобен документ, казаха, че не са получавали. Самият Пеевски обаче индиректно потвърди автентичността на сигнала, тъй като в понеделник следобед подаде жалба срещу четирима, които го набедили в престъпление. За да твърди подобно нещо, трябва да е получен официален документ срещу него в прокуратурата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5717 |19.06.2014 Волгин: Протестърите седнаха в скута на Пеевски . 3| 5509 |19.06.2014 Обвинените за атентат срещу Пеевски търсят защита в Страсбург . 11| 5251 |19.06.2014 Р. Гечев: Гласувах против Пеевски за шеф на ДАНС и се оказах прав . 41| 5860 |18.06.2014 Кадиев: ГЕРБ създадоха Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads