Реклама / Ads
57| 11247 |17.09.2015 НОВИНИ

Пеевски щял да реже уши за критики срещу Борисов

.
Делян Пеевски
Разпореждане до всички в медиите на Делян Пеевски гласи хвалебствено да се обслужват предизборните кампании и на ДПС, и на ГЕРБ. Ако някой се отклони от указанията, ще режа уши, - заканил се депутатът-милионер на съвещание с медийни шефове. То било проведено преди няколко дни в известния като щаб-квартира на Пеевски х-л "Берлин".
 
Основни остриета в "черния ПР" щели да бъдат "Труд", ПИК, "Уикенд", "Стандарт" и Блиц. Освен да се разправят публично с опонентите на ГЕРБ и ДПС изданията щели да венцехвалят кандидатите на двете политически формации. "24 часа" и няколко други издания щели да подържат някакъв баланс, за да се вземат пари за реклама и от други политически сили.

Специално внимание щяло да се обърне на постиженията на правителството под ръководството на Бойко Борисов. В това отношение ПИК вече вдигна летвата толкова високо, че отразяването на Борисов може да се сравни единствено с това на Вълко Червенков по време на култа през 50-те години на м.в.

Към повечето медии на Пеевски били насочени и финансови потоци по различни програми на някои от министерствата, твърдят запознати. Въпреки това самият Пеевски дал дума на премиера да не иска и стотинка за кампанията на ГЕРБ като компенсация за скандала "Костинброд". Медии били захранвани финансово и чрез рекламата на борбата с контрабандата, инициирана от "Булгартабак", към която били пришити Министерство на финансите и агенция "Митници". Двете държавни институции за благодарност трябвало да отслабят контрола върху нелегалната търговия с цигари. Аргументът бил проблемът с бежанците, а в същото време парламентът гласува поправки в закони, които обслужват именно "Булгартабак".

На наш въпрос към отгоорен служител от медия на Пеевски за въпросните указания той отговори: "Проявете разбиране, всеки има семейство. Не искайте да коментирам подобни неща, защото все едно съм си ритнал трудовата книжка...".

 

ВАЖНО! Очаквайте статистика на хвалебствените материали, кои са приказните герои за пеевските медии и кои политици и медии са сатанизирани. Кого обслужва подобна политика. Опорни точки на пеевската пропаганда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4298 |17.09.2015 Радулов: Граница се пази със сила; ще има напрежение . 67| 18562 |07.09.2015 Рекорд! За 12 м. фирма на Пеевски печели 18 обществени поръчки за 57 млн . 22| 9880 |06.09.2015 Дончева: Мнозинството е зависимо от Пеевски и Данчо Цонев . 1| 4325 |04.09.2015 Министър Горанов реже Ненчев за ремонта на МиГ-29

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads