Реклама / Ads
4| 6529 |11.09.2019 ПОЛИТИКА

Петър Витанов: Заради Борисов бяха създадени свръхочаквания за ресора ни в ЕК

.
Петър Витанов
”Бяха създадени свръхочаквания за ресора, който България ще получи в ЕК. Това е така заради премиера Борисов, който отказа позицията на Върховен комисар по външна политика и сигурност и останахме с впечатление, че нещо голямо се готви за България”. Това каза евродепутатът от БСП/ПЕС Петър Витанов пред БНТ.
 

Той добави, че ресорът е значим, защото в него са програми като "Еразъм+", "Хоризонт 2020" и неговото продължение "Хоризонт Европа" и добави, че се надява Мария Габриел да го изпълни със съдържание. "В сравнение с други, нашият ресор изглежда ясен, но не трябва да мерим всичко в пари както прави Борисов", коментира Витанов.

 

Евродепутатът каза още, че е фактът, че в новата ЕК има повече леви представители е нещо положително. "Чрез социалистите и социалдемократите в комисията ЕС ще се приближи до реалните проблеми на хората и ще се работи за тяхното решаване", добави той. Петър Витанов уточни, че е гласувал срещу избора на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК и добави, че отчита като положително, че тя се стреми да намери баланс в комисията, включително и географски. "В новата ЕК има и откровено неясни ресори като "Равенство" или "Демография и демокрация", други пък се дублират. Надявам се във времето те да се изчистят и уточнят", каза още Витанов.

 

Петър Витанов коментира и т.нар. шпионски скандал и добави, че ако не се представят неоспорими доказателства за вина, този случай може да се разглежда и като посегателство срещу словото. "Трима бивши депутати от БСП, сред тях авторитетен журналист като Юри Борисов бяха арестувани и разпитвани няколко часа. Според мен тезата за такъв вид шпионаж е нелепа. Това от една страна е насочено срещу БСП, а от друга- някой има интерес да провокира неразбирателство между България и Русия, защото "Русофили" иска да задълбочи сътрудничеството между двете страни", заяви Петър Витанов.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5803 |03.09.2019 Милен Керемедчиев: Заради Брекзит Европа губи позиции на световната сцена . 17| 9830 |01.08.2019 Методи Лалов подаде оставка като съдия заради корумпираната съдебна система . 11| 5649 |25.07.2019 Брюксел отново дава България на Съда на ЕС заради мръсния въздух . 5| 5487 |16.07.2019 Левицата вика Борисов в парламента заради хакерската атака

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads