Реклама / Ads
5| 7043 |23.11.2017 МИСТЕРИИ

Подариха на Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г.

.
От БСП подариха на кмета Йорданка Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г. като критика към ремонта на бул. ”Дондуков”. Символичното дарение направи лидерът на левицата в София Калоян Паргов по време на днешното заседание на Столичния общински съвет.
 

"Понеже станахме за посмешище с паветата по улиците през последните няколко месеца, затова изнамерихме от архивите един правилник за каменно-паважни настилки, който е от 1936 г. Преди повече от 80 г. нашите предшественици на територията на София очевидно са се вълнували от това как могат да се редят павета ефективно, така че настилката да не бъде нарушавана. В следствие на което ние считаме, че този правилник трябва да влезе в употреба и да служи на г-жа Фандъкова и Столична община като учебник по редене на павета, за да може да се обучат те, да се обучат и тези, които правят каменно-паважни настилки, и да знаят, че не е много лесна работа и това е било занаят и преди 1945 г.“, заяви Паргов.

Той отбеляза, че ремонтът на столичния булевард „Княз Александър Дондуков“ се е превърнал в сага: "Като започнем от неговото проектиране, след това сагата с павета или асфалт, което забави проекта, някои играха и плажен волейбол върху пясъка, но очевидно и това не помогна, за да се справим в срок и качествено. Така че това нещо е като принос от групата на БСП-София в помощ на г-жа Фандъкова в тежката й задача по запазването и пренареждането на паветата в София“, обясни той и уточни, че липсва достатъчно контрол и достатъчно експертност в работата на кмета и на Столична община.

Йорданка Фандъкова прие "подаръка" от БСП като политическа кампания. “Г-н Паргов отново подготви много пищен спектакъл. Oчевидно e, че от бул. „Дондуков“ ще започнат всичките предизборни кампании. Но приемам с усмивка закачката. Паветата се редят от занаятчии, а не от политици. И наистина имаме нужда от добри занаятчии. Радвам се, че правим възможно и по-приятно политическите сили да изпълняват своите ангажименти, защото това е ролята на политическите партии – да правят политически кампании“, каза още тя.

Фандъкова припомни, че цялостната реконструкция на бул. „Дондуков“ все още не е свършена, макар че движението е пуснато. "Сред наложените съществени промени срокът се промени на 1 декември и всеки ден забавяне, който е след този срок, ще струва на фирмата изпълнител 77 хил. лева – това е санкцията за забавяне. Така че както досега не съм правила компромис с изпълнителите, така няма да направя и компромис с този обект“, обясни столичният кмет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4527 |17.11.2017 Калоян Паргов и Иван Таков с 4 въпроса до Фандъкова за икономическата рамка на градския транспорт в София . 5| 4473 |09.11.2017 Калоян Паргов: Забавеният ремонт на бул. ”Дондуков” е по вина на кмета Фандъкова . 8| 6622 |25.10.2017 Слави ”стреля” по политическата импотентност на Борисов и Фандъкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads