Реклама / Ads
3| 8011 |14.02.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Николай Слатински: Затънали сме в скандали до веждите

.
Проф. Николай Слатински
Нека се запитаме - поне ние, които все още можем да мислим и ни се иска да мислим: Харесва ли ни ситуацията в България? Моят отговор на този въпрос е отрицателен!
 

Ние живеем в един непрекъснат Скандал. Всеки пореден скандал е частица от големия Скандал, в който живеем. Постоянно се случва нещо грозно, противно, отблъскващо, уродливо... И дори да има позитивни явления, те са опръскани с кал от поредните проявления на големия български Скандал, в който сме затънали до веждите. По очите ни е полепнала мътна тиня от това блато на ежедневни извращения на нормалността и омаскарявания на демокрацията. И навярно затова трудно виждаме истинското положение в страната.

 

Ние сме като жабата в тенджерата - в онзи пример, когато водата в тази тенджера бавно се подгрява.


Знаете, казват, че ако жабата бъде хвърлена в не особено гореща вода, тя веднага ще изскочи от тенджерата. Но ако бавно и постепенно се повишава температурата на водата до висока температура, жабата накрая ще бъде сварена, без да се усети какво се случва с нея.


Мой колега, математик, обаче, твърди, че и житейски може да се провери, и математически може да се докаже, че това е невъзможно. Жабата няма да чака да я сварят, тя ще изскочи от тенджерата.


Да, жабата ще изскочи. Но обществото може да се окаже сварено при постепенно подгряване на водата до висока температура - точно както се случва с нашето общество!

Защо, как за жабата това е невъзможно, а за обществото ни е най-вероятно това да е възможно?

Ами поради една проста причина.


Жабата има инстинкт за самосъхранение! Тя дори когато е мъртва и пуснат слаб ток през крачето ѝ, то помръдва.


А някои общества изпадат в стрес и ступор и се парализират и примират от безсилие - досущ като зайче в аквариума на сит и подремващ питон.

 

Николай Слатински, фейсбук

Заглавието е на фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7949 |06.02.2019 Поетът Николай Милчев: ТЕЛК - това е България . 9| 19431 |31.01.2019 Проф. Слатински: Вдига се пушилка за 700 хил., а се мълчи за 58 млн. на олигарха Домусчиев . 6| 6247 |22.01.2019 Проф. Слатински: Колкото по-малка е сигурността в държавата, толкова повече професори по сигурност има . 0| 6925 |07.01.2019 Проф. Иван Илчев пред Фрог: Не празнувам, но в образованието се случват и добри неща

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads