Реклама / Ads
31| 13237 |01.07.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Занкина: Гешев в тандем с управляващите избирателно атакуват богати хора, подобно на Путин

.
Емилия Занкина
”Изключително проблематично е поведението на прокуратурата, която в лицето на главния прокурор Гешев действа в тандем с управляващите и селективно атакува богати хора много подобно на начина, по който Путин замести едни руски олигарси с други в началото на първия си мандат пращайки хора като Ходорковски и Березовски в Сибир. ”
 

Това каза деканът на филиала на световният университет „Темпъл“ в Рим проф. Емилия Занкина в "Денят с Веселин Дремджиев".


"Гешев систематично нарушава презумпцията за невинност изнасяйки селективно факти от разследването и търсейки PR ефект. Записите и компроматите не са новост. Още по времето на Мишо Бирата имаше изнесени записи на Борисов и Томислав Дончев. Това не доведе до разклащане подкрепата за Борисов. В момента неговата позиция е много отслабена и тези компромати допълните уронват имиджа му. Самите записи потвърждават, това което вече знаем -- емблематичния изказ на Борисов и честа злоупотреба с влияние. Не очаквам Пламен Узунов да бъде освободен, тъй като това би било признаване на поражение, но е възможно в последствие да се оттегли от поста си тихомълком.", каза още тя.






"Наблюдаваме разместване на пластовете, което с наближаване на изборите води до изостряне на политическата конфронтация, особено между премиера и президента. Президентът е най-силния и критичен глас на управляващите, което обяснява и острите атаки срещу него. Заявка правят и Обединените Патриоти и Воля с отчаяни популистки ходове като предложения за доброволни отряди или проверки по аптеките", посочи Занкина.


"Анонсът на Божков за неговия политически проект "Българско лято" е поредния удар срещи Борисов макар и да няма шанс да събере подкрепа. Позициите на ГЕРБ продължавата да отслабват - процес който се очерта още на местните избори, и който се задълбочи с икономическата криза от пандемията и с увеличаване броят на заразените.", обясни професорката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 18943 |30.06.2020 Фрог нюз позна! Лобито на Гешев пребори “Библиотекарите” за шефското място в ГДБОП . 11| 12337 |18.06.2020 Проф. Маринов: Борисов е наясно откъде идват ударите, но не може да каже публично . 1| 6957 |02.06.2020 Георги Георгиев, БОЕЦ: Ако Ботев бе жив днес, Гешев щеше да му повдигне обвинение за тероризъм . 1| 8203 |19.05.2020 Проф. Николай Радулов: Между престъпността и статистиката има голяма ножица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads