Реклама / Ads
27| 6051 |25.02.2014 НОВИНИ

"Протестна мрежа" внася сигнал в прокуратурата

.
Активисти от "Протестна мрежа" внасят сигнал срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев за организирана престъпна група. Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде сезиран, а копие от документа ще бъде изпратено до президента Росен Плевнелиев, Европейската комисия и всички партньорски служби на ДАНС, информира БНР.
 

Сигналът е подготвен с участието на журналисти, неправителствени организации и юристи. Той обобщава факти, станали публично достояние от публикации в медиите, подчертават в прессъобщение от "Протестна мрежа". Те допълват, че това е част от изпълнение на тяхна декларация от есента, в която се обещава операция "Чисти ръце".

Ето и отговора на Делян Пеевски
Едно искам да им кажа – няма да ме спрете. Ще стигна докрай! Ще изнеса всички данни за тези кръгове, няма да оставя нищо скрито-покрито. С тези думи Делян Пеевски коментира пред интернет агенция внесения тази сутрин в прокуратурата сигнал срещу него, Николай Бареков и банкера Цветан Василев.

По думите на медийния магнат това е "пореден жалък опит на кръга "Капитал" и на техните благодетели от ГЕРБ" за неговото дискредитиране. "Не се притеснявам от някакви медийни публикации, оформени в папчица под формата на сигнал до Главния прокурор. Въпросните публикации, разбира се, са излезли в техните медии, изтупани са от прахта на архива им и сега ги размахват като знаме", заявява Пеевски.

Той коментира, че всичко в сигнала е лъжа и че се радва, че ще има проверка. "Така най-после ще лъсне истинската същност на кръга "Капитал", ще лъсне истината за долната кампания, която от години тече срещу мен и семейството ми."

Според него атаките са, защото "медиите на моето семейство" разследват президента Плевнелиев и кръга "Капитал" за "всички нарушения, които са извършили в дългогодишното си задкулисно управление".

"Сега тяхната поредна провокация ме стимулира да доведа тази мисия докрай. Ще видите скоро истината за хората, които са ръководили държавата", заканва се Пеевски.

Виждам страха и паниката им и това ми носи удовлетворение, че съм на пръв път, коментира още Пеевски. По думите му тази паника прозира в публикациите на седмичника "Капитал", сайта "Дневник", “официоза на президента Плевнелиев – Noresharski.com", Офнюз и “всички съпридружни издания".

"Хубаво е и Росен Плевнелиев да има памет как е станал президент", подхвърля още Пеевски. Николай Бареков повтори в същия сайт тезата на Пеевски, че сигналът е по публикации в "Капитал" и е "инсинуация на Иво Прокопиев, който пази статуквото".

"Протестна мрежа се превръща в адвокат на олигархията! Очевидно е, че аз съм неудобен на цялата политическа мафия, чийто лица са Росен Плевнелиев, Станишев, Борисов и компания", заяви лидерът на "България без цензура".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4909 |23.02.2014 "България без цензура" внася законопроект за "Чисти ръце" в парламента . 41| 4852 |22.02.2014 Сидеров внася "Белене" в НС, по начин "да бъде подкрепен" . 37| 5051 |12.02.2014 Станишев: Идеологът на репресивната полицейска държава няма право да внася подобен вот . 41| 5256 |07.02.2014 Сидеров внася сигнал срещу Борисов в "светкавичната" прокуратура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads