Реклама / Ads
24| 5901 |14.06.2014 НОВИНИ

Пуснаха на свобода „килърите” на Делян Пеевски

.
Съдът пусна на свобода тримата, обвинени в опит за убийство на Делян Пеевски. Те не получиха никаква мярка. Въпреки мащабните акции, прокурорски и полицейски стълпотворения, тайни арести и медийно облъчване, съдът безпристпастно отсеме, че няма никакви доказателства за пласираната теза за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски.
 

 

Искането на прокуратурата беше за постоянен арест на Георги Христов, Крисимир Методиев и Венцислав Върбанов, но това искане така и не бе уважено.

 

По време на съдебното заседание не стана ясно кога, къде и по какъв начин е извършен този опит за убийство. Юристи се дивяха и не си спомняха досега в практиката да е имало толкова абсурдно обвинение.

По думите на адвокатите в доказателствата има СРС-та, от които се разбира единствено, че хора се срещат и си говорят за разни неща и че се дават 5 000 лева за нещо, но не ставало ясно за какво. Толкова нескопосано и поръчково обвинение не се е появявало в правния мир, не вярваха на обите си те.

 

В късния следобед реанимацията на МВР болница се превърна в съдебна зала, тъй като там по спешност е приет Красимир Методиев. Той се оплакал от проблеми със сърцето и бил откаран в болницата. След него се изнесли и прокурорите и съда.

Два дена публичното пространство бе изпълнено с твърдения на медии, близки до Делян Пеевски, че срещу него се готви покушение и дори, че вече е направен опит да бъде убит. Разпространена бе също "новината", че "мократа поръчка" идва от банкера Цветан Василев. Под ръководството на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов бяха проведени невиждани по своята мащабност и строгост акции в офиси, свързани с бизнеса на Василев. Така и не бе дадено смислено обяснение защо се прави всичко това.

В крайна сметка съдът пусна на свобода тримата задържани заради липса на каквито и да било доказателства.

Ако не беше толкова абсурдно и страшно, щеше да е направо смешно да се слушат толкова нелепи обвинения, споделиха пред журналистите адвокати на арестуваните в сряда вечерта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6993 |14.06.2014 Пуснаха без време човек на Таки от затвора . 2| 5063 |29.05.2014 Пуснаха на свобода митничарския шеф в Свиленград . 4| 5018 |01.05.2014 Над 75 хил. напуснаха страната, хиляди други чакат . 3| 8126 |30.04.2014 Братът на Андрей Едрев гръмна в сърцето човек, пуснаха го да си ходи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads