Реклама / Ads
4| 6372 |26.09.2017 ПОЛИТИКА

Радан Кънев: Лицата на политическата мафия са ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака

.
Антикорупционното законодателство са празни думи на хартия. Спорът между БСП и ГЕРБ е несъществен-кой да назначава ръководителя на органа по този закон, а не за принципите, по които ще се работи.
 
Това каза в студиото на Би Ти Ви Радан Кънев от ДСБ. Според него, в момента в България има 11 антикорупционни звена, които не вършат работа и само харчат пари.

"Това ново законодателство няма да ни придвижи напред. В Румъния например тръгнаха на два крака в тази посока-създадоха антикорупционна и независима от мафията прокуратура. У нас такова нещо няма", допълни Кънев.

Той бе категоричен, че България е проядена от корупция, а не се предвижда наказание за хора, които я практикуват. "Създава се още един инструмент за насърчаване на грозната среда, в която живеем. политиката ни е среда, в която има лъжи, обиди, манипулации и нищо конкретно, никаква идея какво да се прави", каза бившият депутат.

Според него, изборът на Висшия съдебен съвет е ярко доказателство за това- избраха се хора, които да задържат положението, а не да го променят."Съдебната система трябва да се отърве от мафиотския контрол, професионалната квота бе попълнена от честни известни професионалисти, а парламентарната квота- от одиозни фигури или неизвестни никому юристи, които ще служат добре на властимащите", посочи Кънев.

"Лицата на политическата мафия са ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака. Те гласуваха и за предишния състав на ВСС, гласуваха заедно и за новия състав. Има сговор, имаше го и при нас, ние уж управлявахме, но зад нас Борисов и Пеевски взимаха решенията", каза бившият лидер на ДСБ.

Той бе категоричен, че БСП е "голямото менте на този парламент", защото уж се правят на опозиция, а гласуват за статуквото с ГЕРБ. "Кандидатите на БСП за ВСС, които бяха избрани са от кръга на Цацаров и Пеевски, отпадналите трима бяха добри юристи, но послужиха за фон", каза накрая той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4022 |24.09.2017 „Софийска вода” временно спира водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 3887 |19.09.2017 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 3968 |18.09.2017 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads