Реклама / Ads
24| 5670 |16.04.2014 НОВИНИ

Ръководството на ДПС застана зад кандидатурата на Делян Пеевски

.
Филиз Хюсменова да оглави листата на ДПС за евровота предложи Лютви Местан, предаде БНТ. Изборът на Делян Пеевски за второто място е партиен, стана ясно от заседанието на Движението за права и свободи.
 

Лидерът на ДСП Лютви Местан разграничи сегашната ситуация и предлагането на депутата Пеевски за директор на ДАНС. Делян може да бъде водач на листата, но сегашната ситуация няма общо с миналото лято , каза политикът, известен с речевата си виртуозност. "Аналогична ли е сегашната ситуация със ситуацията на 14 юни 2013 г. Кой от вас е в състояние да поднесе в жертва реалните настроения вътре в партията, в услуга на съпротивата", запита Местан.

В подкрепа на кандидатурата на Делян Пеевски се обяви и друг депутат от ръководството на партията. Йордан Цонев запита какъв е Пеевски. "Къде участва Делян - член на групировка ли е, има история с участие в приватизацията ли - няма такава", каза Цонев. Очаква се в близките часове ДПС да одобрят своята листа за предстоящите избори за европейски парламент.

Делян Пеевски е бил предложен от 25 от 28-те области. Единствено лидерът на младежкото ДПС Илхан Кючук е получил номинацията на всички области. И Кючук, както и всички останали местни лидери на ДПС, са подкрепили кандидатурата на Пеевски. "Ние искаме Делян Пеевски да влезе в ЕП. Ние искаме Стара Европа да види Делян Пеевски", е казал Кючюк.

Камен Костадинов пък е казал, че тази вечер се дава отговор на въпроса, кой издига Пеевски. "Ние нямаме право да не се съобразим с волята на партията", е допълнил Костадинов.

На заседанието лидерът на ДПС Лютви Местан е заявил, че кандидатите на ДПС за евродепутати трябва да имат безспорни качества. ДПС имат сега трима евродепутати. Мотото на кампанията за евроизборите на ДПС ще е „ДПС в Европа, Европа в България.”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5982 |29.03.2014 ГЕРБ застанаха на пост пред ЦИК . 28| 4902 |20.03.2014 ГЕРБ се опъна: Внася повторно кандидатурата на Златарева за ЦИК . 26| 5800 |19.03.2014 Атанасов: Не ги е срам! Ръководството на МВР не е за там! . 5| 4775 |18.03.2014 Ръководството на ЧЕЗ: Загрижени сме за ситуацията в енергийния сектор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads