Реклама / Ads
51| 6736 |19.09.2013 НОВИНИ

Разголващо откровен, Местан зове президента да назове олигарсите

.
Лютви Местан
Ако предложението за Делян Пеевски беше на ДПС, нямаше да имам никакво притеснение да потвърдя това. Ние си ценим хората. Имам много силно очакване държавният глава да бъде по-конкретен и да назове поименно олигархичните кръгове, настоява лидерът на ДПС.
 
Защото той е прав в призива за повече морал в политиката, но нека даде пример, заяви по НТВ лидерът на ДПС Лютви Местан. Нека посочи кои са кръговете, те не са анонимни, призова той.

Затруднявам се в определението за кръг и олигархия
, защото мога да говоря само от личен опит - нямам самочувствието на човек, участващ или обвързан с такъв кръг, осведоми лидерът на ДПС и каза, че не познава г-н Цветан Василев, нямал ръкостискане или среща с него. Президентът познава ли г-н Василев, г-н Борисов познава ли го. Важно е да ги попитате, кога голяма част от публичните средства бяха в неговата банка, продължи Местан. По тези въпроси не можем да прилагаме двойни стандарти и избирателно отношение - едни и същи лица да се окажат олигарси, кръгове или каквото и да е, ако по една или друга причина не обслужват интереса на една или друга партия, заключи Местан.

Протестът дори предшества избирането на г-н Орешарски, възможно ли е тези кръгове да са създадени преди това, попита още Местан и поиска да се посочи кога точно са създадени те. Той каза, че има право да задава своите въпроси - познавал ли е Б. Борисов Цв. Василев, колко срещи са имали, повтори той и увери, че не се познава и с хората от кръга Капитал и не знаел дали това е олигархичен кръг. Имал само един или два поздрава с г-н Прокопиев. 

Местан попита защо една телевизия спира да е предпочитана, когато определени хора вече не се появяват по нея през ден. Но отрече да знае кому принадлежи тази телевизия.

Този въпрос зададох официално и на КСНС при държавния глава, разкри още Местан. Тогава Цветанов отговорил, че се е срещал с Пеевски, защото бил народен представител. По-важно било дали тези срещи са били 1-2 или стотици.

Ако са верни закъснелите обвинения на ГЕРБ по адрес на г-н Пеевски, ако той е олицетворение на злото, както се твърди сега, би трябвало една от двете тези да не е вярна, заключи Местан и вметна към водещите - "Имате шанса тази сутрин да бъда пределно откровен в отговорите си". Ще оценяваме ли българските политици по реалната им същност или ще ги товарим с митологемите, с които е обраснал публичния им образ, попита той.

Има силно очакване да дам точно определен отговор на въпроса за това кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС, да посоча име на човек, отронил вече сакралното име Делян Пеевски или да посоча политически субект. Аз не съм в състояние да направя това, защото няма да ви лъжа. Обсъдени бяха още 5 или 6 имена, освен г-н Писанчев. Въпросът кой точно е споменал името на Д. Пеевски няма коректен отговор - не си спомням, увери Местан. Ако предложението за г-н Пеевски беше на ДПС, нямаше да имам никакво притеснение да потвърдя това пред вас. Ние си ценим хората, не ги предаваме, нашето отношение към Д. Пеевски стъпва на реалната същност на този човек, а не върху митологизирания му образ. Той има уникално силен резултат и в Пазарджик и в Стара Загора, той получава доверието на избирателите, без да е член на ДПС, поясни Местан.

Лидерът на ДПС очаквал съдържателен разговор с участието на президента за делигитимирането на политическото начало в службите.

Назначението в Министелството на инвестиционното проектиране е политическо, потвърди Местан и увери, че времето ще се покаже, че това е било необходимо. Големият проблем на България е проектният дефицит, смята той. Първото образование на г-н Джейхан Ибрямов е кинезитерапия, той е колега на г-н Цветанов във ВИФ, но натежа второто - политически мениджмънт в НБУ, поясни Местан и се похвали с добре подредената младежка кадрова политика на ДПС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5424 |18.09.2013 Местан: Назначението на Джейхан Ибрямов е политическо . 54| 11357 |11.09.2013 Местан в схватка с водещи на БТВ; срази ги с екзактен лингвистичен анализ . 56| 5725 |05.09.2013 Местан: Може би Ц.Ц. означава Цецко Цачев . 31| 5066 |04.09.2013 Местан: Оставка под натиск е край на демокрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads