Реклама / Ads
19| 6380 |13.09.2013 НОВИНИ

Румен Петков: Бойко вдига плакат "Гласуваш за Станишев, получаваш Пеевски"

.
Сергей Станишев не постъпи мъжки, когато каза, че ДПС са предложили Делян Пеевски за председател на ДАНС. Това заяви пред БТВ Румен Петков от БСП.
 

Това стана по глуповат начин, когато Станишев попита „това Орешарски не го ли е казал“. Не отива на шефа на БСП да не знае дали Делян Пеевски е член на ДПС, това е несериозно. Да се правиш на ударен с мокър парцал отива на хора от Реформаторския блок – половината ги знаем, другата половина никой не ги знае и никога няма да станат известни, отсече Петков.

Малко по-късно по традиция за гостите в „Тази сутрин“ и Румен Петков се заяде с водещите Генка Шикерова и Константин Караджов. „ Лютви Местан каза нещо много важно в моментите, в които ви даваше думата, отговорността е обща, а тази дума липсва в речта на Станишев. При нас отговорността може да се поеме по традиция от портиера, но истината е, че отговорността трябва да се поеме от лидера на БСП, каза Петков. Ден и половина Делян Пеевски беше наистина председател на ДАНС, каза Петков. Никой не знае кой определи Десислава Терзиева за министър, не е ясно от чия квота е – от БСП или от ДПС. БСП не участва достатъчно в управлението – ние не направихме за първи път оценка за първи път от 1989 г. за първите 100 дни на кабинета деморализира партията. Много е рано за предсрочни парламентарни избори, сега не му е времето, каза Петков.

Три години и половина говорим за полицейщина, а в момента директора на полицията е пряко отговорен за истинската полицейщина. Някой връзва ръцете на Цветлин Йовчев, заподозря Петков. При влизането на нов президент в Белия дом 3000 души сами си събират багажа – какъв е проблема, няма никаква политическа чистка, смята социалистът. „Не е проблема само в оставката на Сергей Станишев, ние неглижираме партийните органи. Не излизаме да подкрепим действията на министъра на отбраната и на останалите министри на БСП, а в същото време не е ясно дали ние правим необходимото за отрязването на парите от европейските фондове“, каза Петков.

Сергей сигурно се е надявал, че въпросът с Делян Пеевски е отшумял, но той ще ни бъде напомнян в избирателната кампания. Отсега виждам Бойко Борисов с плаката „Гласуваш за Станишев, получаваш Делян Пеевски“. Петков отново остро атакува Сергей Станишев, като каза, че вече не чака отговори. Ние достатъчно се изложихме, говорим за всичко друго, но не и за отговорност“, каза бившият заместник на Станишев.

„Сергей Станишев възпрепятства възстановяването на доверието към БСП и развитието на партията. Така той доказва, че властта за него е самоцел“, отсече Петков. Партията за първи път не добавя доверие към себе си, припомни Петков. Няма нищо необичайно в срива на ГЕРБ, това е нормално, но при нас това е притеснително, каза Петков. Генка Шикерова върна Румен Петков далеч назад в историята на срещата с братя Галеви. Има доклад, тогава е преценено, че вътрешният министър може да участва в подобна среща в присъствието на оперативен работник, отговори Петков. Предишното правителство осигури възможността на Галеви да напуснат страната. Не казвам, че шефът на Гранична полиция е взел подкуп, казвам, че е некадърен, за да осигури тържественото напускане на Галеви от страната, каза бившият вътрешен министър. По-добре да имате тържествени срещи с тях, за да ги държите на една ръка разстояние, репликира Шикерова. Къде са сега, попита Караджов. Не зная, лаконично отговори Петков. За малко да помогнем на разследването, репликира Караджов. Ами за малко, ама вижте какво стана, иронично отвърна Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 129| 7864 |12.09.2013 Генка Шикерова сравни Бойко с Хитлер за магистралите . 28| 5600 |09.09.2013 Румен Петков: Подкрепата на "Атака" ще е пагубна за БСП . 118| 9571 |31.08.2013 Шамара: "За сажаление на Бойко хората помислиха че Уотърс иска оставката на Плевналиев" . 34| 6796 |28.08.2013 Хакнаха Бойко във Фейсбук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads