Реклама / Ads
4| 8591 |20.09.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Румяна Коларова за Фрог: Визитите на Чайка и Путин нелепо съвпадат с Председателството

.
Румяна Коларова
Посещението на генералния прокурор на Русия Юрий Чайка съвпада по нелеп начин с обсъждането в парламента на приоритетите на Българското председателството. Един от тях е създаването на европейска прокуратура. Това съвпадение е доста по-нелепо от вече коментираното посещението на Путин през периода на председателството. Това отбеляза пред Фрог нюз социологът Румяна Коларова.
 

Нашите политици са пределно наясно с негативния ефект, който носят тези визити. С изключение на главния прокурор Цацаров всички предпазливо информират за своите срещи с Чайка.

 

Повтарящият се рефрен за обсъжданите теми с него са тероризъм, екстремизъм. Показателно е, че според министър-председателя, те се свързват с търговията, туризма, а не с въпросите на сигурността. Защото няма как през седмицата, когато МС приема доклад, в който Русия се определя като заплаха за сигурността на България, да се водят разговори с руски прокурор за сътрудничество в тази сфера. Именно за това премиерът обвързва темата за тероризма само с въпроса за руските туристи.

 

При тези нелепи съвпадения няма как българските политици да не се чувстват неловко. В тази обстановка най-нелепо звучи появилата се информация, че е обсъждано и антикорупционното законодателство, тъй като самият Чайка е обект на такива обвинения.

 

Единствената институция, която не се съобрази с публичната реакция и с европейските ни партньори, е прокуратурата, посочва социологът. Затова може да обобщим, че политическите срещи на Чайка се проведоха под двоен натиск – от една страна прокуратурата, от друга – общественото мнение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4353 |20.09.2017 Румяна Арнаудова: Задържаните през уикенда са част от голяма банда . 1| 4372 |08.09.2017 Румяна Коларова: Законите се правят, така че да бъдат заобикаляни . 5| 9049 |30.08.2017 Румяна Ченалова: България е предадена, продадена, смъртоносно ранена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads