Реклама / Ads
69| 12555 |08.08.2014 НОВИНИ

Съдът направи на пух и прах прокуратурата за „убийството” на Пеевски

.
Софийски градски съд направи на пух и прах прокуратурата по делото за „убийството” на Делян Пеевски. На 10 сраници съдия Мариета Райкова остро смъмри държавното обвинение за това, че е прекратила наказателното производство срещу тримата задържани за престъплението с мотива, че „има данни за приготволение за убийството, но няма доказателства”.
 

 

На практика СГС е отменил отказа на прокуратурата да разследва опита за убийство на Пеевски, в който бяха обвинени Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев, на 30 юли т. г. Все още на бял свят не са излезли мотивите, а казусът е върнат на разследващите. Оказва се, че тримата обвиняеми по своя инициатива са атакували постановлението за прекратяване на наказателното производство, защото са искали да си изчистят имената. В противен случай от начина, по който държавното обвинение е прекратило случая  излиза, че те действително са се наговаряли да извършат тежкото престъпление. Клиентът ми и другите двама мъже, които бяха обвинени искат да изчистят абсолютно всички съмнения, че имат нещо общо с подготовката за убийството на Пеевски, обясни пред Фрог нюз адвокат Николай Хаджигенов. Той възнамерява да обжалва и последното решение на СГС заради указанието към прокуратурата да разследва случая. Според защитника това е невъзможно да стане и  поради тази причина иска постановлението за прекратяване на разследвано да бъде коригирано.

Казусът с „убийството” на Пеевски постави МВР и прокуратурата в твърде комична ситуация. След шумно разгласената акция излезе, че те не разполагат с нито едно доказателство за убийство и се оказа, че всичко е съшито с бели конци. В крайна сметка главният прокурор Сотир Цацаров беше принуден да излезе публично и да признае грандиозния гаф.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5072 |02.08.2014 МВР пак се обърка. Съдът пусна задържани, не били виновни . 37| 5557 |28.07.2014 Г. Марков: Борисов направи спортна зала да се облизвам по гимнастичките . 2| 4478 |17.07.2014 Съдът отказа да гледа дело за касиране на евровота, поискано от Атака . 1| 4877 |14.07.2014 Съдът отстрани пловдивска кметица от поста й

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads