Реклама / Ads
3| 9069 |16.10.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Ченге заплашва свидетел срещу „Килърите”

.
Васил Костов-Кеца, Петър Стоянов-Сумиста и Георги Вълев /отляво надясно/
Ченге заплаши ключов свидетел срещу групата за мокри поръчки „Килърите”, научи Фрог нюз от разследващи. Бандата на Петър Стоянов-Сумиста за последно ще се изправи пред ВКС в сряда. Висшите магистрати ще трябва да решат дали да потвърдят доживотните присъди на Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца за убийството на двама души.
 
Показанията на свидетеля Цончо Ненов са били решаващи в процеса, за да се изясни и докаже престъпната дейност на влиятелния преди години бизнесмен Георги Вълев. Наскоро полицай казал директно на Ненов: Аз отдавна чакам да те видя на подсъдимата скамейка, след като стана свидетел срещу Жоро”. Това на практика е първото по рода си предупреждение, което отправя представител на службите за сигурност към човек, който е разобличил една от най-жестоките банди, действали в България. До този момент заплахи е имало само от страна на подсъдимите и техни близки.

Твърди се, че Вълев продължава да има свои хора в държавните институции, включително МВР и прокуратурата. С това се свързват и проблемите на свидетеля Цончо Ненов в момента, за които Фрог писа. Негов имот беше продаден с откраднатата му лична карта от циганин от Горна Оряховица на име Мичос. Предварителният договор е сключен в кантората на местния нотариус Петя Лапчева. Щом научил за това, Ненов светкавично потърсил помощ от МВР, като настоял да се разбере как Лапчева е изповядала сделката, при положение, че ромът и Ненов нямат грам визуална прилика. Разследващите се надяват, че ако Лапчева даде доброволно документите, свързани със сделката, ще може да се направи експертиза, която да установи обективната истина за имотната измама. Така ще се разбере дали Лапчева има пръст в това или е напълно невинна. Наскоро мистериозно била запалена колата на свидетелят срещу „Килърите”. Возилото изгоряло до основи. Предупредили го, че ако не си оттегли жалбата срещу Лапчева, ще пострада. Навсякъде го предупреждавали, че е човек с големи протекции и възможности и ако не се откаже, животът ще му се стъжни.

Атаката срещу полицаите, прокурорите и свидетелите, които разобличиха „Килърите”, е безпрецедентна. Мина се през опити за убийства, директни заплахи, апетитни предложения, медийни спекулаци. Стигна се дори до близо 50 съдебни дела, които Сумиста заведе за клевета.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5815 |16.10.2017 Алгафари пред Фрог: Никой не иска да превежда на бежанците . 3| 12442 |16.10.2017 Илиян Василев за Фрог: Борисов създава изкуствена паника с приказките си за Турция и НАТО . 4| 17193 |16.10.2017 410 млн. лв. е стойността на любимия свидетел на прокуратурата Бисер Лазов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads