Реклама / Ads
8| 9743 |20.01.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Италиански боклук лъсна в Костинброд (СНИМКИ)

.
италиански боклук, Костинброд Източник: Facebook
Купища италиански боклук се появи мистериозно и край Костинброд. За нерегламентирано сметище сигнализират с множество снимки потребители в социалните мрежи.
 

Става въпрос за боклук в село Драговищица. Според местните жители нерегламентираното сметище съществува от години, а в района на близката гора се хвърлят отпадъци безразборно.

 

Справка на FrogNews обаче установи нещо доста любопитно. На публикуваните снимки във Facebook групата “НИЕ сме КОСТИНБРОД” се вижда опаковка от стока с определена марка. Екипът ни провери и се оказа, че става дума за търговска верига не къде да е, а в Италия.

 

Същата онази Италия, от която някак си пристигнаха едни стотици тонове боклук в България. В страната ни продължава да изплува боклук от всевъзможни места. Текат проверки, а властите непрестанно се натъкват на разни мистериозни отпадъци с неясен произход, които по-късно се оказват и опасни.

 

В момента се работи и по установяването на вносителя на италианския боклук, складиран във Варна и Бургас. Припомняме ви, че отпадъци стояха на пристанището в морската ни столица в продължение на месеци. В Бургас също беше намерен боклук, а вносителят се оказа един и същ. Отпадъците не са опасни или токсични, но има разминаване между декларираното и онова, което в действителност се намира в контейнерите, обясняват от Окръжната прокуратура в Бургас. По документи съдържанието на контейнерите е пластмаса и каучук. Те обаче съдържат текстил, хартия и метал. Въпросът е - защо информацията се разминава?

 

Но да се върнем на Костинброд и мистериозният италиански боклук. Името на фирмата, чиито опаковки са се пръкнали в България, е “Conad”. Става дума за италианска търговска марка, която оперира една от най-големите вериги супермаркети в Италия.

 

Потвърдиха се съмнения ни за евентуалният италиански произход на боклука, тъй като на публикуваните снимки има и още едно доказателство - торбичка от друг супермаркет на Ботуша.

 

Въпросът е - как са се озовали в България. Отговорът на този въпрос вече е подозрително близо.

 

Вижте снимките от сметището:


.

.

.


.

.

.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 10061 |06.01.2020 Само във Фрог: Три имена се спрягат за заместници на Гешев . 4| 7585 |03.01.2020 Експерт: За Борисов газопроводът е Вавилонска кула, но в него ще влиза само руски газ . 5| 13786 |10.12.2019 Само във Фрог: Прекръстиха ДАНС на „Модна агенция“ заради масови назначения на манекенки и любовници . 12| 9369 |27.11.2019 Първо във Фрог: Педиатрията на колене – спира да приема спешни случаи /документ/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads