Реклама / Ads
5| 13713 |24.06.2021 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Камиони с български цигари минавали за Турция на „вдигната бариера“. Делата са спрени от прокуратурата

.
Камиони с български цигари са минавали на „вдигната бариера“ за Турция. Това е станало през 2017 година, а делата, образувани за въпросната контрабанда са прекратени по искане на прокуратурата.
 

Това научи Фрог нюз от източници в държавното обвинение. Най-куриозното е, че схемата за незаконния износ била взаимствана от времената на мутрите. Разследващите органи установили, че за няколко месеца през българо-турската граница са преминали 22 тира. Не е ясно обаче какъв е бил реалният им брой.  Истината за въпросната контрабанда би могла да излезе наяве единствено, ако се поднови разследването. Твърди се, че задържаните шофьори били опитни в този занаят, но въпреки това разказали много подробности за схемата.

 

Както медията ни писа наскоро скандалният доклад на турските служби за контрабандата на цигари, произведени от „Булгартабак“ и последващото финансиране на терористи,  е пратен в „трета глуха“. Бившият  главен прокурор Сотир Цацаров заяви, че няма да последват никакви действия. За сметка на това за престъпната дейност са информирани както Европол, така и всички партньорски служби за сигурност.  Припомняме ви, че Длеян Пеевски е бил мажоритарен собственик на тютюневия концерн.  

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 14725 |18.05.2021 Само във Фрог: ББР „Микрофинансиране“ дали необезпечени кредити при ниски лихви на големи столични дискотеки . 56| 59285 |13.04.2021 Съседи на Домусчиев пред Фрог: Пазят го действащи барети от СОБТ и звено „Кобра“ към СДВР. Отговорник им е „Ямболския“ . 18| 12647 |21.12.2020 Само във Фрог: Полицията проверява дали Пуйката не стои зад грабежа на инкасо-автомобила в Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads