Реклама / Ads
6| 15965 |18.12.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Отстранени със скандал ченгета стават митничари

.
Георги Костов
Отстранени ченгета масово се преквалифицират в митничари. След като през март т. г. бившият шеф на пернишката полиция Валентин Бучински напусна със скандал МВР, той вече е подчинен на шефа на Агенция „Митници” Георги Костов.
 
От службите твърдят, че двамата са приятели от дълги години. По време на служебното правителство на Огнян Герджиков, Бучински беше един от първите полицейски шефове, който се раздели не само с поста си. Съобщено бе, че има вътрешна проверка по сигнали срещу него, но така и не стана ясно за какво точно става дума. В знак на протест, че го махат, Бучински изкара всичките си награди пред сградата на областната дирекция в Перник, като направи невиждан цирк. Униформен тактично ги прибра, за да не стават излишни панаири.

Колеги на сърдития началник приеха това като неприемливо поведение. Те не скриха, че шефът им не е първия човек от системата, който си тръгва обиден и огорчен, но никой до този момент не си е позволил подобно нещо. След като Бучински се зарече публично повече да не стъпва в МВР, той бързо се ориентира на друга държавна работа, която минава за далеч по-апетитна от предишната. В последно време котва в митниците са пуснали още няколко бивши ченгета.

Припомняме, че Георги Костов беше сложен за директор на митницата от премиера Бойко Борисов, след като го махнаха от поста главен секретар също по време на служебния кабинет „Герджиков”. Служители казват, че двамата са се събрали, за да си ближат раните, защото ги е споходила обща съдба. Междувременно Костов реши да си търси правата в съда за неговото уволнение. ВАС сметна, обаче че жалбата му е недопустима за разглеждане. Един от тримата съдии, написа в мотивите, че докато е бил главен секретар Георги Костов е злоупотребил с власт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7567 |18.12.2017 Само във Фрог: Свидетели по знакови дела сезират ЕК, животът им виси на косъм, МВР бездейства . 6| 9974 |14.12.2017 Николай Цонев за Фрог: Роман Василев най-долно лъже, позорна работа . 0| 4095 |13.12.2017 БОЕЦ пред Фрог: Обществен съвет да решава казуси като този с Ваня Рибчева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads