Реклама / Ads
11| 25685 |17.03.2021 НОВИНИ

Само във Фрог: Шефът на „Вътрешна сигурност“ бил подслушван. Водил се под псевдоним „Геа“ /документ/

.
Стефчо Банков
Шефът на „Вътрешна сигурност“ към МВР Стефчо Банков, който минава за особено близък до главния прокурор Иван Гешев, е бил подслушван. Това сочи документ на Софийска градска прокуратура, с който Фрог нюз разполага. От него се вижда, че разработката срещу Банков била кръстена с псевдоним „Геа“. Не е ясно каква е причината оперативните работници да дадат подобно име.
 

Справката на прокуратурата за приложените СРС-та спрямо Стефчо Банков датира от август 2012 г. Източници от Съдебната палата си спомниха, че той е попаднал в полезрението на ченгетата покрай разследване срещу служители на ГДБОП в провинцията. От документа става ясно, че Стефчо Банков е бил подслушван, следен и наблюдаван. На въпрос към  източниците ни какъв е резултата от СРС-та, те отговориха: „Виждате, че Стефчо стана шеф на „Вътрешна сигурност“.

 

Не е тайна, че много ченгета израстват в кариерата, след като срещу тях  има събрани уличаващи факти. Така въпросните полицаи лесно играят по "свирката" на началниците  си, само и само за да останат на работа. Няма доказателства, че  случаят с Банков е точно такъв. 

 

Преди време се заговори, че той е един от хората, близки до Иван Гешев. На редица пресконференции се вижда, че двамата сядат един до друг. Оказва се, че Банков писал  сигнали до Гешев,  насочени срещу опоненти на самия главен прокурор. Хора от системата приели това като вид "натягане". Кариерата на полицейския началник бележи възходи и падения, припомнят негови колеги, като твърдят, че е бил пращан да служи като районен инспектор в Пазарджик, а така също отстраняван и връщан от съда.  

 

Медията ни многократно алармира за проблеми във „Вътрешна сигурност“, породени от различни причини. Една от тях е свързана със съмнения за обвързаности между служители на въпросното звено със столични наркоиграчи. Друга причина се сочи лошата атмосфера, породена от  нетърпимост и лична вражда между служителите.  Твърди се, че и сега във „Вътрешна сигурност“ работят по поръчка „отгоре“ кой да бъде ударен и кой пощаден.


.


.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5405 |17.03.2021 Илиян Василев: Самохвалствата на Борисов - нелеп виц, желаещите да го накажат на изборите рязко нараснаха . 13| 3252 |17.03.2021 Шефът на „Пирогов” настоява за двуседмични строги мерки . 8| 3324 |16.03.2021 Само Търговище е извън червената COVID зона в България . 15| 3756 |15.03.2021 Личен лекар: Само веднъж съм получил ваксини. Пациентите имат право на избор с какво да се ваксинират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads