Реклама / Ads
111| 39210 |26.05.2015 НОВИНИ

На ЕК и САЩ им писна! Искат разследване на Пеевски

.
Пеевски на трибуната в Народното събрание
Висши политици, магистрати и министри са в паника. Причината е жесток натиск от партньорски служби за раследване на депутата от ДПС Делян Пеевски. Натискът идвал заради огромен брой сигнали и доказателства, които свързвали лицето Пеевски с различни бизнеси, фирми и далавери за стотици милиони.
 
Папки, пълни с материали са в посолства на страни членки на ЕС в София, американските и руските власти, Европейската комисия, Интерпол и др. Това съобщиха за Фрог нюз източници от магистратурата. Информацията бе потвърдена и от хора на високо ниво в управлението на страната.

В докладите били описани схеми на контрабанда на цигари, сигнали на турските тайни служби, според които 10% от нелегалния пазар в южната ни съседка се държи от родната марка "Престиж", нерегламентирани връзки с висши магистрати и министри, данни за колосална корупция по високите етажи на властта, кешови плащания на министри, магистрати, политици и служители от службите, обществени поръчки, неизгодни договори и пр. Дипломатически мисии и партньорски служби настояват за тотално разследване на тези сигнали, както и на изнесените факти за участие на Пеевски в удара срещу Корпоративна търговска банка. Дали въпросните информации ще се потвърдят е друг въпрос. Депутатът Делян Пеевски винаги е твърдял, че няма никакъв бизнес, не притежава никакви имоти и няма нищо общо с КТБ. Същото твърдят и неговите съпартийци Лютви Местан и Йордан Цонев.

 

Според източниците ни Цонев също ще е част от мащабното разследване, което се задава.

 

От ЕК настоявали държавното обвинение час по-скоро да се заеме с многобройните сигнали, за да стане ясно дали са клевети или дълго и умишлено прикривана корупция.

 

Паниката сред политици, магистрати, министри и висши ченгета е от страх да не лъснат имената им в незаконни дейности. Напрежението се усещало най-силно в средите на магистратите. Вече били проведени няколко срещи на най-високо ниво, за да се умува как да се действа в създадената ситуация. Паниката засегнала и медийните среди. Босове на издания, които дължат десетки милиони на фирми, свързани с КТБ и Цветан Василев също треперят да не излязат на светло връзките им с кръга #Кой и да не се окажат клиенти на прокуратурата и съда.

 

Очаквайте подробности. Ще ви информираме за развитието по случая, който обещава да се превърне в най-мащабния скандал в най-новата ни история, ако за пореден път разследването не бъде проведено формално и заметено под килима.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4556 |23.05.2015 Жителите на Мизия готови на бунт, искат повторна експертиза . 8| 6374 |22.05.2015 Искат ексхумация на тялото на 6-годишния Петьо . 28| 9121 |21.05.2015 Прокопиев: От Брюксел не искат да работят с Искров и Мавродиев . 1| 4539 |21.05.2015 Мерджанов: Не е вярно, че подписката до КС за 16-те млрд. лв. не е стигнала до АБВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads