Реклама / Ads
2| 3438 |16.12.2022 НОВИНИ

Шефът на белодробната болница във Варна: Хора от партия ГЕРБ искат да ни закрият

.
Доц. Христо Ганчев
Има една група от хора в Община Варна от партия ГЕРБ и още 3-4 души, присъединени към тях, които искаха и продължават да искат, да ни закрият. Това каза по БТВ доц. Д-р Христо Ганчев, управител на белодробната болница във Варна. Лечебното заведение остана без ток заради неплатени сметки.
 

Министърът написа едно писмо, че е съгласен да ни закрият, но да посочат, къде ще разкрият друга такава болница. Въпросът с липсата на ток удовлетворява някои хора в Община Варна, уточни той.

 

Доц. Ганчев е писал по спешност до Министерство на здравеопазването. Той е поискал от здравния министър да даде инструкции, какво да прави ръководството на болницата в тази ситуация. Управителят на лечебното заведение определи случващото се като „липса на всякаква човечност“.

 

Според него не може хора по нощници и пижами по цял ден да седят на студено. А от Община Варна се правели на разсеяни и не плащали тока, твърди още доц. Ганчев.

 

„Звъня им по телефона, но нито Портних, нито Балабанов, ми отговарят. Говорихме с Балабанов, но той след това изкриви думите ми и заяви пред журналисти, че не сме искали да дадем и 100 лв. Напротив – направихме вноска от 2000 лв., но те не искат това. Ние им дължим вече 92 хил. лв. и колкото повече се отлага плащането, толкова по-голяма става сумата“, обясни доц. Ганчев.

 

30 души, които идвали всеки ден на работа, повече от 10 месеца не са получавали заплати, съобщи още директорът на болницата. Той обясни, че не е спокоен, защото идват празници и тези хора са без никакви приходи. Болните, които са около 15 души, са пуснати по домовете си. Те обаче са заразни и вероятно броят на пациентите ще се увеличи след празниците, пояснява директорът.

 

„От 10 месеца нямаме нито аванс, нито заплата. Не можем да посрещнем празниците. Къде е нашата държава?“, пита риторично и санитарката Станка Николова. Тя продължава да ходи всеки ден на работа, въпреки че няма пациенти, защото само така може да бъде опазена болницата от вандалски прояви. Наркоманите разбивали вратите и прозорците, за да търсят лекарства, разказва още жената.

 

 Проф. Анелия Клисарова, която е председател на комисията по здравеопазване към Общински съвет – Варна обясни:  „Положението е много сериозно и се надявам, че все пак цялата администрация и всички отговорни хора ще се намесят. Болните са по къщите си, да се надяваме на тяхната съвест и отговорност, да не тръгват и да заразяват околните. За мен решението, което мога аз да предложа, и което сме предложили на общината и здравното министерство, дейността на болницата да бъде прехвърлена към някое друго лечебно заведение в град Варна или в област Варна“, каза проф. Клисарова.

 

Тя допълни, че комисията, която ръководи, има две положителни становища за започване на разплащането, за да се покрият задълженията на белодробната болница.

Доц. Ганчев обаче не вярва нещо да се промени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2917 |15.12.2022 Белодробната болница във Варна хлопна кепенци, изпрати заразно болните по домовете . 8| 3056 |13.12.2022 Шефът на НСлС: Все повече ученици стават дилъри на наркотици . 1| 2927 |09.12.2022 Шефът на БНБ: С приемането на еврото доходите у нас ще растат . 1| 2910 |08.12.2022 Мигрантка роди на спасителен кораб, откарaха я в болница с четирите й деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads