Реклама / Ads
22| 73146 |11.08.2017 ЪNDERGROUND

СКАНДАЛ! Планират арест на Доган и извънредно положение

.
Ахмед Доган Източник: БГНЕС
Ахмед Доган да бъде арестуван в най-скоро време. Прокуратурата вече работела по повдигане на обвинения срещу него. Тези мерки били част от план за отклоняване на общественото внимание от скандала с американското разследване на аферата „КТБ” по закона „Магнитски”. Това съобщиха за Фрог нюз източници от ДАНС и държавното обвинение.
 
Ареста на почетния председател на ДПС целял да се вдигне шум, като в същото време прокуратурата и правителството да отчетат активна действия в посока борба с корупцията. Атаките срещу Доган започнаха с искането на прокуратурата за отстраняване от работа на члена на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Георги Гатев. Гатев е считан от години за много доверен човек на Доган. ДАНС от своя страна моментално спря достъпа до секретна информация на Гатев, който е зам.-председател на бюрото, оглавявано от Бойко Рашков.

Антидогановата акция бе потвърдена от цензуриране на изказване на Рашков пред в. „Стандарт”, който е под контрола на Делян Пеевски. Последва отказ на в. „24 часа” да публикува интервю, взето преди това с Рашков, който е бивш шеф на Следствието и депутат. Тогава той запита публично: "С какво всъщност се занимават тези длъжностни лица (от прокуратурата и ДАНС – б.ред.)? С правна дейност ли, със съблюдаване на законността ли, каквито са задълженията им, или с политическа дейност, съобразена с всичко друго, но не и с правните норми?".

 

Сайтът „Афера” тогава писа, че ударът срещу Гатев е удар на главния прокурор Сотир Цацаров, премиера Бойко Борисов и депутата Делян Пеевски срещу Доган.

 

Изведнъж в петък, на извънредна пресконференция във Варна активистът на ГЕРБ Александър Ненков, в присъствието на депутатката Десислава Атанасова заяви, че партията ще сезира главния прокурор за проекта „Цанков камък“. „В рамките на следващата седмица ще внесем сигнал до главния прокурор. Всички отговорни институции и органи ще се заемат с този случай, за да се види от началото на идеята, през реализация кой какви договори е подписвал, как се е оскъпил проектът, за да може гражданите да знаят кой се отнася сериозно към публичния ресурс и кой ощетява обществото“, допълни народният Ненков, който също е депутат.

 

От държавното обвинение извадили и старите раследвание за самоубийството на Ахмед Емин, личен секретар на Доган през 2008 г. Емин се гръмна в сараите на лидера на ДПС в Бояна. Роднините му бяха категорични, че той не си е посегнал, но разследването бе прекратено.

 

Имаше разследване и на проекта „Цанков камък” по настояване на Парламентарната комисия за противодействие на корупцията и конфликта на интереси през 2010 г. През 2012 г. обаче Върховният административен съд се произнесе, че няма конфликт на интереси за хонорара от близо 2 милиона лева по проекта "Цанков Камък" на лидера на ДПС Ахмед Доган.

 

Посегнат ли на Доган, ще стане страшно. Ако Пеевски е замесен, ще бъде изритан от ДПС с такъв шут, че няма да се спре и в Дубай. Не са изключени и етнически сблъсъци, което очевидно се цели от премиера и главния прокурор, ако задействат подобен план. Ще въведат сигурно извънредно положение, което ще е краят на държавата. Това коментираха пред Фрог нюз двама активисти на движението, пожелали анонимност.

 

Възможно е премиерът Борисов да е обещал на президента на Турция Ердоган да се разправи с Доган, който има силно влияние в политическите среди и държи контрола върху голяма част от българските турци, смятат нашите източници от движението.

 

ВАЖНО! Очаквайте сензационни подробности по темата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4426 |10.08.2017 Арестуваха варненския изнасилвач . 1| 4479 |10.08.2017 Турция арестува руснак, планирал да взриви самолет . 0| 4813 |09.08.2017 Ердоган ще пази двореца си с руски ракети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads