Реклама / Ads
17| 10935 |10.09.2017 ПОЛИТИКА

Соломон Паси се доверява на министър Горанов и смята, че Калин Митрев е невинен

.
Няма нищо нередно в това, че Азербайджан си лъска имиджа и плаща за това.
 
Това каза  президентът на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси във връзка с разследването, според което близо 3 милиарда долара са гарантирали имиджов комфорт на президента на Азербайджан Илхам Алиев. В скандала бе замесен и българският представител в Европейската банка за възстановяване и развитие - Калин Митрев, съпруг на генералния директор на Юнеско - Ирина Бокова.

„Не мога да разбера как една супер богата държава като Азербайджан, която може и да печата пари, има нужда да пере пари. Това, че те плащат, за да си подобряват имиджа по света, е напълно нормално”, коментира Паси.

  „Съпругата на Илхам Aлиев беше в България преди няколко години и направи щедро дарение във Велико Търново за културни и археологически дейности. Това също може да го броите като част от лъскане на имиджа. Защо тогава не е възникнал този въпрос, а сега възниква”, попита бившият външен министър. Във връзка със замесването на Митрев Паси подчерта, че се доверява на министъра на финансите Владислав Горанов, че няма данни за престъпление.

Според Паси обаче е неприятно, че България се замесва в такъв скандал. А най-неприятното било, че у нас има хора, които с мазохистично удоволствие се радват за това.

Паси не пожела да коментира дали Митрев трябва да бъде отзован от ЕБВР. „Кой съм аз, че да съветвам премиера по такива въпроси”, каза в отговор на въпрос бившият външен министър. По думите му всяка държава във всеки един момент може да изтегли свой представител.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3965 |08.09.2017 Убиха министърa на войната на Ислямска държава . 0| 3991 |08.09.2017 Убиха военния министър на ”Ислямската държава” . 0| 4161 |07.09.2017 Разпитват в НС бившия зам.-министър на отбраната Ив. Иванов за „Грипен”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads