Реклама / Ads
7| 4293 |29.05.2019 НОВИНИ

Спаси София: Ремонтът на „Графа“ е некачествен, но Фандъкова го оставя така

.
Източник: Facebook/ Спаси София
Строгата, но справедлива наша кметица Йорданка Фандъкова днес обяви, че Графа е некачествен, но остава така, защото нямало заради ”няколко криви плочки” да се разкопава отново.
 

Това, скъпи приятели е достоен завършек на този епичен провал на столичната администрация.

 

Над година ни тровиха нервите със забавяния, некачествено строителство, грешни проектантски решения, хаос и грозотия и резултатът е едва 290 000 лв глоба, което е само 3% от общата стойност на този етап (9 млн. лв). Днес на пл. Славейков, кметът тихичко изрецитира предварително подготвеното ѝ слово, колко сериозен контрол е бил извършван на обекта, след което се изниза извън обсега на журналистическите микрофони, когато започнаха неудобните за нея въпроси. Фандъкова не намери за нужно да обясни, защо въобще се стигна до това фиаско, както и какви мерки ще бъдат взети, за да няма пак ситуация, изискваща #РемонтНаРемонта.

 

Шокиращо беше и поведението на директора на Дирекция Транспортна инфраструктура, Даниел Евлогиев, на който и 5 опита не му стигнаха, за да отговори на елементарен въпрос: "Освен, че глобихте фирмата, ще я заставите ли да отремонтира местата, където са констатирани дефекти?".

 

Накрая май стана ясно, че всичко остава, както си е, въпреки дефектите. Позорна и неотговорна към града и хората позиция.

 

Преди повече от година, нашият екип заяви, че ще следи всяка плочка на Графа и ще сигнализира и за най-малкия проблем. Уви, най-лошите ни предвиждания се сбъднаха. А след като дори в Общината няма разбиране, какъв чутовен провал допуснаха, единственото решение е ние, гражданите да ги накажем жестоко след няколко месеца.

 

#СпасиСофия #РемонтНаРемонта #ГафИгнатиев

 

Спаси София, Фейсбук

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6211 |27.05.2019 Спаси София: Презастрояването продължава . 3| 3830 |26.05.2019 БСП – София: Има сериозна опасност от нарушаване на ИК при предаването на протоколите на СИК . 0| 4026 |26.05.2019 Спасиха момченце от удавяне, издирва се майка му и неговата сестричка . 0| 4179 |25.05.2019 Спасиха две деца в Лозенската планина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads