Реклама / Ads
25| 4860 |11.02.2016 НОВИНИ

Станишев: Има опасност от социален взрив

.
Сергей Станишев
Информацията за Доган и Пеевски ме смущава, както и други неща в българо-турските отношения заради това което четох за огромен натиск от турската държава, заяви по БНТ лидерът на ПЕС Сергей Станишев. България трябва много категорично да заяви, че е не това начинът за изграждане на добри взаимоотношения.
 
Въпросът опира до национален суверенитет, на подобни напъни трябва да се сложи граница, каза Станишев. Държавата има много начини да реагира, има много канали. Не само по този повод трябва да се предприемат действия. Може да има много критики към г-н Доган, но той е български политик и не е позволявал ДПС да се ръководи отвън, каза Станишев.

Има достатъчно лостове, Турция е голяма държава, със самочувствие, но преди десетина години тя развиваше тезата - нула проблеми със съседите. А сега всичките й отношения са влошени, докато България е последният излаз на Турция към ЕС, затова не бива да допускаме намеса във вътрешните ни работи. Никоя държава не трябва да си го позволява, твърдо заяви Станишев.

Не съм се чувал с Местан, каза още той.

Вътрешната нестабилност е заложена изначално от противоположни субекти, тази коалиция е на сделката и на статуквото, коментира Станишев. Притеснява ме, че самото управление непрестанно генерира скандали. Притеснява ме и усещането за несигурност на българските граждани; достачно е да видим данните на синдикатите за главоломно нарастване на бедността. Подкрепям вота на недоверие, той е доста закъснял. Крайно време е опозицията да покаже с действия, че е опозиция, а основания има; ситуацията в здравеопазването е трагична, скандалът с ваксините е гигантски, коментира той.

Виждам съживяване в БСП като опозиционност, смята той. Недоволството нараства, тлее под повърхността на една привидна стабилност, може да се стигне до социален взрив.

Поздравявам публично премиера по отношение на кандидатурата на Ирана Бокова, не защото Кристалина Георгиева е слаба кандидатура, но тя е в друго поле на компетентност. Според Станишев Бокова има шансове за поста шеф на ООН. Притеснява ме обаче политизирането на кандидатурана и дебата, шансът е уникален, той няма да се повтори в следващите 100 години за България, но ние сме майстори сами да си слагаме динени кори, коментира Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4704 |11.02.2016 Ген. К. Киров: Санкциите на Доган и Пеевски са като за лица, представляващи опасност . 82| 7395 |05.02.2016 Костов: Неоислямизмът на Ердоган и Давутоглу е огромна опасност . 14| 5030 |02.02.2016 Станишев: Не пипайте Шенген! . 9| 4342 |23.01.2016 Станишев: Изборите в Македония ще се провалят без по-нататъшни реформи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads