Реклама / Ads
5| 15356 |05.10.2018 АКТУАЛНО

От телевизиите ни вопъл, ни стон как политиците разплакаха майките на деца с увреждания

.
Източник: БГНЕС
Сутрешните телевизионни блокове се издадоха, че работят ръка за ръка с властниците. Нито един от тях не отрази гаврата с майките на деца с увреждания. Ни вопъл, ни стон за това, че вчера почернените жени бяха принудени да напуснат разплакани срещата, организирана от ГЕРБ, чиято цел беше уж да се разберат. Социалните мрежи гръмнаха от гневни коментари, определяйки поведението на управляващите като кощунство към най-святото-децата ни.
 

Депутати и министри отново излязоха с тезата, че премиерът Бойко Борисов е "дал" 150 млн. лв. повече за догодина на нуждаещите се, което влуди майките. От месеци жените повтарят, но никой не иска и да чуе, че нито един лев от отпусканите от държавата пари не отиват до болните деца. Нещо повече-средствата се харчат безконтролно от НПО-та за луксозни офиси, секретарки и екскурзии. Майките не спират да повтарят, че системата има нужда да се реформира не само със строг контрол върху парите за болни, но и с приемането на три закона-за хората с увреждания, за личната помощ и за социалните услуги.

 

На срещата социалният министър дори „зарадва“ жените, тръгнали да се борят за живота на децата си, че и законът за хората с увреждания няма да бъде гласуван през октомври. Това означава, че и следващата година няма да има промяна в живота на страдащите, тъй като бюджетът ще бъде гласуван без да се заложат разходите за нуждаещите се. „Децата ни умират“, казаха през сълзи майките. „Ние искаме промяна, искаме закони“, допълниха те. Вместо разбиране, чиновническо бездушие. Някои от присъстващите на срещата тръгнаха да ги убеждават, че трябва да бъдат търпеливи, че промяната щяла да стане бавно и че държавната машина така работела. "Седем години се борим. Колко още трябва да минат? Колко още деца трябва да си отидат", изплакаха те.

 

От няколко дни медийни рупори на властта се опитват да внушат, че БСП стои зад протеста на майките. „Това е поредната провокация към нас. Няма да им се получи, защото ние не спираме да каним на срещи ГЕРБ и всички парламентарно представени партии. Те, обаче не искат да ни чуят. Обръщат глави, когато минават край палатката ни“, признаха майките пред Фрог.  Припомняме ви, че протестът им бе подложен на политически атаки още от самото начало. Беше направен опит да се внуши, че бунтът на жените в черно се финансира от външни сили. След това бяха изпратени провокатори, които да представят пред обществото, че хората с увреждания са разединени. Опитите за дискредитиране, обаче на този етап удрят на камък.

 

Майките са категорични, че са изчерпали всички мирни и цивилизовани опити да накарат управляващите да си свършат работата. За това преминават към гражданско неподчинение. Негов старт беше даден във вторник, когато жените и техни близки блокираха движението на „Орлов мост“. Гражданите, оказали се в капан заради блокадата подходиха с разбиране към проблемите на жените и техните начини да се преборят за нормален живот.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 10665 |06.08.2018 Вижте колко богати са политиците ни, според КПКОНПИ . 3| 18616 |06.11.2017 Paradise papers с нови скандални разкрития за финансите на политиците . 12| 7923 |18.10.2017 Владимир Зарев: Живеем в безвремие, в анархия, а олигархията и политиците са ненаказуеми . 3| 8292 |30.11.2016 Само във Фрог: Политиците ни лъжат-бежанският натиск намалява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads