Реклама / Ads
18| 13460 |15.10.2018 АКТУАЛНО

Свързана с „Джи Пи Груп“ фирма ще поеме ремонта на трасето на трамвай №5

.
Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че вероятно за изпълнител на ремонт на трамвайното трасе на линия 5 ще бъде избран класираният на второ мяст
Проверка в Търговския регистър и Агенцията за обществени поръчки показва, че заявлението на “Джи Пи груп”, че се отказва и от ремонта на трамвайното трасе на линия 5 не е съвсем вярно. Вместо проектът да струва 46 млн. лв. сега свързана с компанията фирма може да го реализира за 47.5 млн. лева.
 

Бойко Борисов обяви миналата седмица, че е наредил Агенция "Пътна инфраструктура" да извади компанията от проектите с европейско и държавно финансиране. След тази информация  “Джи Пи груп” първо напусна проекта „Железница“, а днес и  проект за трасето на трамвай № 5 в София.

Но дали е наистина така?

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова побърза да се похвали, че вероятно за изпълнител на ремонт на трамвайното трасе на линия 5 по бул. „Цар Борис III“ на мястото на „Джи Пи Груп“ ще бъде избран класираният на второ място. Проектът на "отказалите се" беше на стойност 46 млн. лв.

 

На второ място в процедурата е класирано обединението „София инфраструктура 2018“, става ясно от проверка на Студиа Трансмедиа. Според справка в Агенцията за обществени поръчки става ясно, че в обединението влизат испанската фирма „Марко Обра публика“ и „Интегрирани строителни системи“. Офертата на обединението е за 47.5 млн. лева или с 1.4 млн. лева повече от класирания на първо място.

 

Търсенето на информация продължава и в Търговския регистър, от където става ясно, че „Интегрирани строителни системи“,  обаче също е свързана с „Джи Пи Груп“. Данни от регистъра показват, че управител и собственик на компанията е Владимир Пилчев. Той участва в управлението на още няколко дружества. Сред тях е „Пи Ай“. Адресът на регистрация на това дружество съвпада с този на „Джи Пи груп“, а имейлът за кореспонденция пък е office@gpgroupbg.com.

 

В компанията „Агрохолд инвест“, регистрирана на Черни връх No 59А, където се намира и регистрацията на „Джи Пи груп“, Владимир Пилчев е съдружник с Владимир Владимиров – Житенски. Той пък е представител на самата „Джи Пи груп“, разкрива още Студиа Трансмедиа.

 

В съобщението си  до медиите в края на миналата седмица „Джи Пи Груп“, заявява, че се отказва от сключване на договор за изпълнение на строителството на тунел "Железница" и предупреди за глоби.  „За тунел „Железница“ върви процедура и тя не е приключила. Има избран изпълнител и има обжалване в Комисията за защита на конкуренцията. След обявяването на отказа за сключване на договор на „Джи Пи Груп“, се удължава процедурата за избор на изпълнител”, обяви министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова след отказа на компанията. Кой ще изпълнява този проект до момента не е ясно.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 10557 |15.10.2018 Само във Фрог: Автобус на „Юнион Ивкони“ вдига 11 пъти над 100 километра в час за месец . 6| 11397 |15.10.2018 Т. Стойчев: Къде са полицаите, които да знаят какво се случва в района, където е бягала Виктория? . 13| 14663 |14.10.2018 Проф. Иво Христов: В наведена поза сме 30 години, укритите доходи у нас са 50 млрд. . 3| 17718 |14.10.2018 Адв. Богданов: Изчакайте мотивите на Северин за убийството, Виктория може да е поръчана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads