Реклама / Ads
0| 5146 |15.12.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Тервел Пулев победи корав американец, грабна интерконтиненталната титла

.
Победав в 12 рунда на Тервел Пулев
Тервел Пулев спечели интерконтиненталната титла в полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) след победа в 12 рунда над американеца Дешон Уебстър. Бронзовият медалист от Лондон 2012 записа най-престижния си успех в първия си 12-рундов мач и то с единодушно съдийско решение.
 

По-малкият от братя Пулеви видимо доминираше през целия двубой на боксовата гала вечер в пловдивската зала "Колодрума", докато Уебстър предимно навеждаше главата си и се отбраняваше.


Тервел Пулев запазва перфектна серия от 15 победи, 12 от които с нокаут. Активът на 28-годишния Уебстър е 12 победи (6 с нокаут), 2 равни мача и 3 поражения.


С тази победа се очаква българинът да влезе в топ 10 в света в полутежка категория.


Мачът започна с леко предимство за българина. Пулев опита да стои на дистанция още в началото на първия рунд, като вкара ъперкът в тялото на Уебстър. Последва дясно кроше, ъперкът и ляво кроше, а американецът видимо не можеше да открие своя ритъм.


Уебстър започна втория рунд, вкарвайки ляво кроше и постепенно вдигна оборотите. Тервел не му остана длъжен и отговори с ъперкът в тялото.


В третия рунд Пулев отново взе инициативата на ринга и редуваше ляво с дясно кроше, докато Дешон Уебстър все търсеше клинча. Българинът завърши частта със силно дясно кроше в главата на съперника.


Четвъртият рунд бе доста по-оспорван, но пък Тервел избра идеалния момент за атака точно преди гонга.


Петата част отново бе в полза на бронзовия медалист от олимпийските игри в Лондон. Американецът започна да инкасира доста тежки удари и предимно се отбраняваше.


Пулев започна спокойно шестия рунд, но вдигна темпото в неговия край и почти сложи край на сблъсъка с удар, който разби носа на Дешон Уебстър и за малко да го прати в нокдаун.


В седмия рунд българинът продължи да налага съперника си с ъперкъти и силни крошета и го прати в нокдаун, но Уебстър не се предаде. Пулев не се отказа да тормози опонента си и в осмата част, а в деветата пласира няколко точни крошета и ъперкъти в тялото на американеца.


В 10-ия рунд Пулев опита да притисне Уебстър към въжетата, но американецът умело се отбраняваше, макар че изглеждаше вече доста изморен. В началото на предпоследната част Дешон Уебстър показа, че може да бъде и много опасен, но пък Пулев го повали на земята с един удар. Американецът се изправи, само за да получи ляв прав в главата.


В последния 12-и рунд Пулев продължи да вкарва силни крошета в тялото на Уебстър и по никакъв начин не остави съмнения, че именно той трябва да спечели интерконтиненталната титла на WBA.




 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5161 |29.04.2017 Кобрата победи Кевин Джонсън . 0| 5945 |27.06.2015 Каролев контра на Обама за гей браковете: Дяволът победи, не любовта . 0| 5304 |07.06.2014 29 победители в Цветната олимпиада в София-град и София-област . 1| 6033 |05.06.2014 Бобо, Маги, Сантра и Печенката награждаватхпобедители в Цветната олимпиада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads