Реклама / Ads
13| 13307 |24.10.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Тома Томов: Страната ни е хаос и безпътица, скандал, скандал, скандал….

.
Тома Томов Източник: БГНЕС
Това което направи вицепремиерът Валери Симеонов е неприемливо. Има огромна несправедливост в нашето общество. Едно общество се счита за по-високо, когато има милосърдие. Какво ще стане-не знам. Това каза Тома Томов по БТВ.
 

Нашето общество е скандал, скандал, скандал. Ако следващите избори са на пролет, колко скандала ще има?!  И колко скандали ще може да издържи това общество. Накъде вървим ние? 

 

Това, което става в страната –хаос, безпътица. Накъде отива тази страна?! Аз нямам отговор- това е страна, която е разделена. Твърде много омраза и твърде малко конструктивни решения. Дано да намерим сили, за да тръгнем напред.

 

Джамал Хашоги не е само журналист. Той е част от невидимата власт.  Той е човек вътре в голямата власт. Той е голям разузнавач. Хашоги участва в голямата битка, която върви в Близкия Изток. Ние не знаем какво е станало. Ердоган има страхотен финансово проблем. Помогна му лидера на Катар. Очаква сега САЩ са му помогне. Държи коз в ръцете си.  Убийството в центъра на Истанбул е отвратително.

 

В тези среди така се прави, така действат големите разведки. Когато един човек трябва да бъде ликвидиран, той  бива ликвидиран. Това не е престъпление, а стратегическа грешка. Саудитският  ръководител е ключов човек в цялата политика на САЩ в Близкия Изток. Той залага на Израел, на Полша. Този млад човек играе колосална роля, но направи много голяма грешка. Сега поставя под въпрос цялата американска политика в Залива. Сега ще се окаже един обикновен арогантен политик.

 

Саудитска Арабия, ако наложи санкции, ще стане страшно. Те имат много силни козове. Вярно, че поотслабнаха. Но истината е, че те са много силни. Продължават да са силни и могат да маневрират.  Ролята на Турция е много голяма. Тя е осъдена да бъде един от регионалните лидери. Това, които става при нас- регионът става ключов. Имате основна американска гравитация, руска, китайска, турска.

 

Това, което ще се случи през следващата година, ще е интересно. Най-силна е американската гравитация. Те се наложиха в Македония. Американците имат тяхна сила в лицето на Полша. Има ясна американска политика на Балканите. Срещу нея има китайска и руска. Ердоган става все по-силен. Той може да иска от американците и саудитците определени неща. И ще ги получи. Иска американците да прекратят помощта, която те оказват на кюрдите. Ердоган ще е в силни позиции.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 31612 |15.09.2018 Българи от страната и чужбина започват протест за оставка на Борисов . 0| 5963 |07.06.2018 Граждански вик: Законно ли е съдии и прокурори да не спазват законите на страната?! . 10| 11034 |15.04.2018 Тома Томов: Тръмп управлява като Нерон . 9| 15891 |16.02.2018 Само във Фрог: Фирми, свързани с ГЕРБ и Пеевски ремонтирали жп линиите в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads