Реклама / Ads
19| 9166 |29.04.2020 ПОЛИТИКА

Цветан Цветанов: Очаквам ръст на престъпността, МВР е изтощено

.
Цветан Цветанов Източник: БГНЕС
Очаквам ръст на престъпността. Това каза Цветан Цветанов, ръководител на Евроатлантическия център за сигурност.
 

"Знаем, че безработицата е увеличена, че над 100 хил. граждани са се прибрали от чужбина, което означава, че конвенционалната престъпност ще бъде увеличена. И същевременно ще се предприемат и действия за допълнителни финансови схеми и измами, за да се създадат други условия".,уточни той пред БНР.


Цветанов изтъкна, че правителството и Народното събрание е трябвало да предприемат действия, за да бъдат използвани и ресурсите на Министерството на отбраната, за да може полицията да се подготви за новите предизвикателства, които ще има след отпускането на мерките.


Според него средата за сигурност ще се променя в негативен план, защото "имаме една изтощена система за сигурност - в лицето на МВР".


"В този период на пандемия и извънредно положение политиците не се откроиха, за голямо съжаление, а и нямаше рационално лидерство от страна на правителството и на президентството", заяви Цветанов.


По думите му Бойко Борисов и Румен Радев е трябвало да загърбят личните си противоречия, защото това влияе лошо върху перспективата на страната.


Цветанов призова политиците да се организират и колкото е възможно по-бързо да се съберат на Консултативен съвет по национална сигурност при президента.


Според него, когато няма действащ парламент, не могат да се дискутират различни мнения, които могат да дадат правилни решения: "Отчитам неглижирането от изпълнителната власт на парламента, което го превърна в това, което е днес. Той няма възможност да осъществява парламентарен контрол".

Той определи ситуацията, в която не работят законотворците, като "недъг на политическата система", който трябва да бъде отстранен, защото ще се окаже с тежки последствия за бъдещето на страната.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 21503 |14.03.2020 Фрог позна: Цветанов прави партия. Критиките към Борисов набират скорост . 58| 41240 |04.03.2020 Само във Фрог: Цветан Цветанов прави партия на символна дата за Иван Костов . 5| 7421 |11.01.2020 Социологът Кольо Колев: Очаквам оставката и на министър Аврамова . 13| 7401 |21.11.2019 Modern Diplomacy: Какво да очакваме от визитата на Борисов в Белия Дом

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads