Реклама / Ads
1| 8675 |28.06.2017 КРИМИНАЛНО

Убиецът на Виола нагъл, цитира Ботев в съда

.
Стефан и убитата красавица Виола
Убиецът на Виола-Стефан Станев цитира Ботев в съда и не показа грам разкаяние. Той пристигна с белезници в СГС. Станев е обвинен за убийството на приятелката си.
 

Той нямаше право да спре пред журналисти, но пък отправи реплика към тях да не се блъскат, предаде Novini.bg. "Моля ви, голям хаос създадохте", заяви Станев. Днес съдът му наложи мярка "задържане под стража" Извършеното от него шокира с особената си жестокост. Той е убил с нож 28-годишната си приятелка, след това се е опитал да се укрие по морето. Бързо е задържан от полицията, а след направен разпит експертите го определиха като жесток човек, който не признава вината си. За Станев се знае, че е наркоман от години, още откакто е бил ученик. Лежал е за лечение, но неуспешно. Мотивът за убийството е ревност. Любопитна подробност е, че има татус от вътрешната страна на пръстите с надпис Вяра. По време на заседанието Стафан написал бележка на своя опълномощен защитник.

 

На нея е откъс от "Смешен плач" на Христо Ботев: "Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти!". Това бяха и последните думи на Станев пред съда. В началото на заседанието той заяви, че е роден в Пазарджик на 23 април 1988 г. Той е със средно образование и е разведен. И има едно дето. Той заяви още, че от 2 седмици е уволенен от работа. Обвинението сметна, че има събрани достатъчно доказателства за задържането му под стража. Касае се за престъпление, за което са предвидени най-тежките сакнции в Наказателния кодекс – от 15 до 20, доживотен или доживотен без право на замяна. Според съда става дума за личност със завидена степен на обществена опасност.

 

Има риск и той да се укрие. По магистрала "Тракия" той е извършил и друго престъпление, докато е пътувал към Созопол. Днес стана ясно още, че умъртвената Виола Николова е имала причинени множество лицеви травми, прорезни рани в областта на шията, главата и гърба. Станев е заявил пред свидетели: „Аз я убих“, като сам е показал трупа. Показал е с жестове какво точно е направил. На мястото на престъплението са открити два ножа, кръстосани под формата на буквата Х. По време на престъплението съседите са чули са чули виковете на момичето. Тя е умолявала Стефан да спре. В дома на обвиняемия са намерени метални боксове и счупен стик. Убийството е извършено с изключителна жестокост, потвърдиха още веднъж от обвинението.

 

При задържането му е установена комбинация от употреба на кокаин, амфетамин, марихуана и екстази. Обвиняемият е действал, съзнавайки постъпката си. Стефан е заявил пред свидетелите, че ще се предаде на по-късен етап, след като види детето си, което обаче не е успял да направи. Делото ще продължи на 6 юли от 10 ч. По-късно защитникът на Стефан обясни, че на обвиняемия не е направена съдебно-психична експертиза. Има обаче становище, че той е съзнавал действията си. И адвокатът не скри, че задържаният изглежда като хладнокръвен човек, който не е показал разкаяние.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5790 |28.06.2017 Прокуратурата проверява дали Боршош е харчил пари за Председателството . 3| 6693 |23.06.2017 Прокуратурата: Марешки искал да наложи монопол на пазара за лекарства . 1| 7330 |23.06.2017 Захариева: Включването на прокуратурата в изпълнителната власт би било грешка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads