Реклама / Ads
70| 11044 |17.06.2014 НОВИНИ

Въргала: Цветан Василев ми поръча да убия Пеевски

.
Влади Въргала
Публични личности застанаха зад банкера Цветан Василев. Те отбелязаха, че трудно биха успели в делата си без подкрепата му. Сред защитниците му са Влади Въргала, Тити Папазов, Аня Пенчева, Николина Чакърдъкова, Наско от БТР, Силвия Кацарова и др. „В рамките на 24 часа всичко се организира. Отваряме обществен дебат за своята лична история”, посочи Въргала.
 

„Правим пресконференция, не за да бъдем адвокати на Цветан Василев, но благодарение на него реализацията на много хора стана възможна. За себе си мога да кажа, че Цветан Василев ми поръча да убия Делян Пеевски и по-точно да убия пеевщината в България”, заяви Въргала.

С днешната изява искаме да отворим дебат в обществото на тема „Кой кого поръча в България”, каза още шоуменът.

"Водени от надежда, че българската правораздавателна система е едно от последните убежища на справедливостта, се обръщаме към нейните служители: покажете на обезверените българи, че истината няма цена и никой не може да я купи. И че в 21-ви век българската държава се грижи за личностите си, а не ги убива с помощта на своите институции – превърнати в оръжие от политически подставени лица. Ние, които сме пред вас в тази зала, заставаме с имената си и постигнатото от нас заедно със стотиците хиляди зрители на филмите на Стефан Командаров, Иво Стайков, Влади Карамфилов, десетките хиляди фенове на „Ботев Пловдив”, феновете на световните ни шампиони по бридж, милионите, които обичат песните на БТР, Миро, Силвия Кацарова, домовете за сираци. Заставаме зад личността Цветан Василев, водени от убеждението, че той е човек като нас, а не псевдополитици като тези, които го нападат днес с нелепи и абсурдни обвинения. И нека всеки сам си отговори на въпроса: Кой кого поръчва в България!, зоват хората, подкрепящи банкера.       

 

„Той е един от най-големите работодатели в България и едва ли ще тръгне да убива. Ако аз искам да убивам, никой няма да разбере, камо ли г-н Василев. Ако нямам условията да творя, ще стана шофьор на такси, ще отида при отец Иван в Нови хан, при отец Никифор в манастира. Институциите, които отговарят за това, с което се занимавам бездействат”, отсече актьорът.

 

„Скалъпена история.  Ако не беше Василев,  80% от българския спорт няма да го има. След срещата тук може и нас да ни поръчат.  Да вземем да поръчаме паметник на Василев, че много помага, и да го сложим пред Съдебната палата”, заяви президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов.

 

„Лично не съм получил от г-н Василев нито стотинка, но той помага на манастира, в който служа. Той е човек възрожденец по дух. Опитваше се да очовечава системата. Ние не ценим цветанвасилевците. Повечето ще се радват да се хвърля кал върху доброто име на един човек. Това е духовно убийство”, звучаха като анатема думите на отец Никифор.

 

Благодарение на Василев над 1000 човека са имали работа при реализацията на моя филм. 300 000 лева са влезли под формата на социални осигуровки и данъци. Този продукт обиколи света. Той получи своето признание на множество фестивали, подчерта заслугата на банкера Влади Въргала.     

 

Ще опиша ситуацията с един виц. Кралят сварва шута да спи с кралицата. Ето това вече не е смешно, казва краля. И аз това казвам, заяви актрисата Аня Пенчева и допълни: лично за Василев ще кажа, че ме спаси от унижението да ходя по кабинети и да се моля за мотоспорта. Дайте да направим нещо и да спрем бездействието на институциите.  

 

Тя обърна внимание, че не намира съмишленици в лицето на медиите: Тъжното е, че тук сме 30 човека, а няма журналисти, подчерта Пенчева.

 

Това е катастрофата на България, че сега има 5 журналисти и 2 телевизии. А вчера на пресконференцията на КТБ бяха всички. Никой не смееше да задава въпроси. Една журналистка се осмели и всички я гледаха изненадано. Казах им: Тя не е от вас, подкрепи Тити Папазов актрисата.           

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5448 |16.06.2014 Р. Гечев: Конфликтът Пеевски-Василев няма общо с "Южен поток" . 34| 7681 |15.06.2014 Ген. Атанасов: Разривът е между Доган и Цветан Василев . 40| 7955 |14.06.2014 Борисов: Цветанов няма да бъде министър при ново управление на ГЕРБ . 29| 6197 |13.06.2014 Цветанов: Цв. Йовчев е министър на ДПС, заради него коалицията се разпада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads