Реклама / Ads
23| 16122 |19.11.2017 НАРОДЕН ГЛАС

И. Василев: Странни стандарти за журналистика - сестрата на топ терорист, синът на топ мафиот и след това ”материала лош”

.
Илиян Василев
Гледам, не слушам, някаква блудкава патетика за Че Гевара по Нова на топ журналиста им Миролюба Бенатова.
 

За близо седемдесет години извън историята, българската общественост е била хиляда пъти облъчвана с неговите "революционни" истории, като са ни спестявали другата гледна точка - а именно, че са били просто едни терористи. Има толкова много неразказани истории за успешни герои, за които така и не успяхме да чуем заради диктатурата и забрани и вместо да балансираме познанията си като правим филми за другата истина, ние продължаваме да леем дитирамби и песни в прослава да един разбойник, облечен в пропаганда.

 

И след това се чудим защо у нас няма преход - новите поколения пак ще носят Т-шърти с лика на Че Гевара, но няма да носят такива с лика на горяните, на Райко Алексиев, на Никола Петков, на генерал Иван Колев, на Тесла, на Мъск, на Айнщайн, на Уудро Уилсън /който спасява България/. Дори в ляво мълчат като осъдени и дума на обелват за Димитър Благоев и Георги Кирков, а предпочитат да се кланят на Че Гевара.

Защото и Кирков и Благоев ненавиждат царския руски режим.

 

Странни стандарти за журналистика - сестрата на топ терорист, синът на топ мафиот и след това "материала лош". Колко велики люде има из Европа, в България, в САЩ по света, които са останали непознати заради желязната завеса - истински лидери, които могат да станат ролеви модели за младите. В това число и българи, които са знаменитости зад граница, но никой не знае за тях у нас.

Най-лошото е, че госпожа Бенатова си мисли, че е направила "голям удар"!? О времена, о нрави.

 

И пак питам : какво е полезното и какъв примера, който Че Гевара може да даде на младите!? Да стрелят, да взривяват създаденото от други, да правят революции, атентати, засади, да държат пламенни речи за идеи, от които не можеш да изкараш пукнат лев или дадеш сигурност за близките си!? Да се бориш за мир в целия свят, а квартала ти да е пълен с бедни и мутри?

Никога да не чуя дума за тези революционери до края на живота си пак няма да може да балансира в моето съзнание вълните от манипулации и пропаганда, които са ме заливали. Слава богу, изградих си защити, затова пиша. Но кой ще защити младите?

 

Илиян Василев, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4313 |16.11.2017 Кремъл предупреди US медии, че ще ги обяви за чуждестранни агенти . 2| 6523 |15.11.2017 Илиян Василев: Проява на слабост е изгонването на Нинова от парламента . 4| 5110 |12.11.2017 И. Василев: Схемата днес - правим далавери и разобличаваме приватизацията от преди 20 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads