Реклама / Ads
9| 7089 |28.10.2014 НОВИНИ

Вижте скандалния закон за КТБ „Цонев - Пеевски”, чака се ЗЗП

.
Скандалният закон за КТБ „Цонев-Пеевски” вече е внесен в парламента. До този момент нито една партия не иска да се ангажира със становище дали ще го подкрепи. По ирония на съдбата при старта на правителството на „Орешарски”, първият законопроект, който внесоха депутатите от ДПС, беше за закриване на ГДБОП и сливането му с ДАНС.
 

Това предизвика бурна обществена реакция и ако Пеевски не беше се оттеглил сам от шефския пост в ДАНС нещата можеше да загрубеят съвсем. Скандалът стигна до Брюксел и бе описан в доклада на ЕК като чудовищна политическа грешка.

Експерти са категорични, че врътката е била направена с идеята като шеф на родното ФБР Пеевски тотално да контролира специалните служби. Любопитното е, че по време на преговорите с ГЕРБ преди няколко дни от ДПС са заявили, че нямат нищо против ГДБОП отново да бъде върната. 

 

Нещо подобно е на път да се случи и при старта на 43-то Народно събрание. Нечуван цинизъм е точно Пеевски, който е сочен като един от инициаторите на войната срещу КТБ, да пише закон за банката. При това без да има нужните познания и образование. Чии интереси се мъчи обслужи настоящит проектозакон за КТБ тепърва ще се разбере. Експерти вече оприличиха текста на "ученическо упражнение", но по-страшна е наглостта на самото предложение. Стигна се дотам Пеевски, който в предния парламент стъпи в сградата на НС едва няколко пъти за цяла година, да хока журналистите и да им препоръчва да четат какво е написал и тогава да разговарят с него. 

Депутати се шегуват, че следващия закон, който ще предложи Пеевски, ще е всички, които не го харесват и не приемат наглото му поведение за нормално, да бъдат съдени като извършители на тежко престъпление. И понеже затворите са препълнени, щял да сложи решетки на Полиграфическия комбинат, закупен чрез подставени лица и фирма в Лихтенщайн и там да затварят осъдените по ЗЗП (Закон за защита на Пеевски). Между другото, депутати от ДПС първи разпространиха тази шегичка.

 

Вижте пълния текст, ако имате нерви за това:  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5060 |27.10.2014 Сидеров: 43-то НС, 43 законопроекта . 1| 5805 |25.10.2014 Вижте, кои пътища са затворени . 1| 4292 |23.10.2014 Асансьорът в кв. „Гео Милев” бил изправен, но незаконен . 14| 4870 |21.10.2014 Атака: Знамето на ЕС е незаконно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads