Реклама / Ads
36| 7541 |16.11.2018 АКТУАЛНО

След ходене по мъките вицепремиерът Валери Сименов подаде оставка /Обновена/

.
Валери Симеонов
Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка след заседание в Министерския съвет. Решението той бил взел още днес през деня.
 

Както съобщи  Нова телевизия оставката е депозирана. Оставката на вицепремиера идва след няколко седмици протести, предизвикани от изказването на Симеонов, с което той нарече протестиращите майки на деца с увреждания "кресливи жени" с "уж болни деца".

 

Валери Симеонов лично обясни пред журналисти в МС, как и защо е подал оставка:

 

Повиках ви,  да обявя моето лично решение да подам оставка като вицепремиер Причините са продължаващата медийна кампания, която постави акцент не върху моята личност, но и върху народните представители от НФСБ и вменяването на вина на  мои съпартийци., започна Симеонов.

 

Ясно си давам сметка, че става въпрос за медийна кампания, от която се възползват и политически сили. Тази медийна кампания удря върху авторитета на правителството и е пречка на сегашното управление. Това не мога да си го позволя. Не става въпрос за моята личност, а за управлението на България. Не мога да си позволя да тежа на това управление като воденичен камък и да съм причина за протести и атаки, каза още той.

 

Не ми е детската мечта да съм вицепремиер. Приех, защото настояваха моите партньори. Никога не съм поставял условията, да бъда назначаван за такъв. Най-правилната постъпка и от морална гледна точка е,  да не създавам проблем на правителството на ОП и ГЕРБ, допълни той.

 

Моята постъпка цели да лиши протестите от тяхното основание, поне частично. Хайде сега да видим, дали ще продължават тези протести. Знам, че не съм приет в общественото пространство, защото човек трябва да казва истината, да е активен.

Решението съм  го взел днес, като съм се консултирал с моята парламентарна група и с г-н Каракачанов.

 

След като направи равносметка на направеното от него през периода му като вицепремиер, той завърши с думите: "Борбата продължава!"

 

На "Орлов мост", след скандиранията "Оставка!",  протестиращите граждани започнаха скандирания "Победа!"

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 24007 |30.10.2018 Защо Пеевски е разследван в САЩ, а тук е свещена крава? . 11| 16379 |08.10.2018 Съветът на Европа поиска международен контрол на разследването на убийството на Виктория Маринова . 8| 9707 |04.10.2018 Над 250 000 дела срещу България за фалита на КТБ след решение на Съда на ЕС . 27| 13087 |27.09.2018 Путин наредил разследване по скандала с Боширов и Петров, щели да хърчат глави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads