Реклама / Ads
8| 11745 |14.11.2018 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Пламен Георгиев ”мачка” шефа на ВКС, за да си гарантира ”светло бъдеще”

.
Пламен Георгиев
От няколко дни шефът на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, подкрепен мощно от Пеевските медии, подготвят атака срещу председателя на Върховния касационен съд. Досега ежедневно се обесняваше на обществеността, че Лозан Панов отказва да се яви пред Антикорпцията и даде обяснения за уж новоткритото му и недекларирано богатство.
 

Пламен Георгиев от своя страна се изпъчи по различни удобни медии да се хвали, колко е независим и решителен в борбата с корупцията. Лозан Панов бил призован, като проверяван от Комисията му, щото виждате ли, НАП бил открил скрити доходи. В удобните медии се появи и кореспонденцията между Комисията и Лозан Панов и информация за посещението на някакви си агенти във ВКС.  Не, че Антикорупцията неможе или не трябва да привиква един държавен служители или висш магистрат за да поиска обяснения за едно или друго, но в действителност се подготвя сложна конспирация, с която се цели да бъде злепоставен за пореден път Лозан Панов и ръковеденият от него Върховен съд.

 

За широката общественост не е известно, че от 2016 г. е образувано тълкувателно дело на ВКС, което е пряко свързано със Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество, като върховните съдии ще следва да се произнесат, как да се прилага закона при следните случай - „Съставлява ли абсолютна процесуална пречка за съществуването и надлежното упражняване правото на иск за отнемане на незаконно придобито имущество в полза на държавата прекратяването на наказателното производство...” или на обикновен език, ако наказателното производство срещу някой, проверяван от Комисията се прекрати, следва да отпаднат и претенциите на Пламен Георгиев за отнемане.

 

В многото си медиини изяви, Пламен Георгиев повтаря до втръсване логиката на гражданската конфискация, по която работи Антикорупцията му. Достатъчно било веднъж някой да бъде привлечен, като обвиняем и това е основание срещу него да се извършат всичките изстъпления на Комисията. Нямало значение след това дали лицето ще бъде осъдено или оправдано. Комисията ще го мачка докато тя си реши. Според запознати юристи, мнението на повечето върховни съдии е различно от спорните правни знания на Пламен Георгиев и Членовете му в Антикорупцията. Те са точно на обратното мнение, че пракратяването на наказателното производство е пречка и прави претенцийте на Пламен Георгиев недопустими, т.е. Комисията му, няма как да заведе дело за отнемане.

 

Малко известен е фактът, че на 15.11.2018 г. е насрочено заседание на Гражданската колегия на ВКС, в което ще бъде взето окончателно решение, което по всяка вероятност няма да е в полза на Комисията. Това ще доведе във времето с прекратяването на много съдебни искове, заведени от Пламен Георгиев, поради погрешното му тълкуване на законът. След това Държавата ще бъде съдена и най-веорятно осъдена за причинените щети и вреди от изпълнението на поръчките му и незаконните му действия. Естествено е щом ние сме запознати с мнението на много от съдиите по този проблем, то и Пламен Георгиев вече да е наясно, какво предстой. Наясно са и неговите ментори и ръководители на „независимия” борец с корупцията, че вече няма да е достатъчно да поръчат и да наклепат някой си и Прокуратурата да му повдигне обвинения, а после тъхомълком да прекратят досъдебното производство или съдът да го оправдае. Досега схемата им работеше безотказно. Шумно образуване на досъдебно производство, изпращане на КОНПИ и честито мачкане от шантавите методики на Пламен Георгиев, запор на имуществото и тормоз с години по съдилищата.

 

               Именно поради тези причини наблюдаваме проявената активност по призоваването на Лозан Панов да се яви пред КОНПИ и то точно в този момент. Наши вътрешни източници потвърждават буйната активност да се изискат обяснения от Панов за толкова кратък период от образуването на проверката срещу него, при положение, че имат по закон цяла година време да го проверяват.

 

               Целта е ясна. При задаващото се Тълкувателно решение на ВКС, което няма да е в полза на КОНПИ и Поръчителите ще се изсипе подобаващ бълвоч срещу председателя на ВКС, Лозан Панов, как той е навил и уговорил подчинените му съдии да гласуват против Пламен Георгиев, който си позволява да се изправи, като борец срещу корупцията, освен срещу Панов, така и срещу Прокопиев, Т.Трайков и всички останали корумпирани елементи. Щом си позволява да привиква така председателя на ВКС и да му иска обяснение, никаква гражданска конфискация...

 

               Тази схема трябва да бъде разработена задължително защото отново във ВКС е образувано друго тълкувателно дело № 1/2018 г., което трябва да даде отговор, дали сроковете от година и половина за провеждане на проверка от Комисията са инструктивни и не са задължителни за спазване или са преклузивни, т.е. задължителни. Това тълкувателно решение също е с огромна важност за кариерата на Пламен Георгиев, защото ако ВКС отсъди, че тези срокове са задължителни за спазване, то съдилищата ще следва да прекратят огромен брой дела, заведени от КОНПИ, тъй като Пламен Георгиев и компания считат, че могат да проверяват даден човек безнаказано с години, без да спазват срокове и закон. Разполагаме с информация от различни съдилища за прекратяването на повече от 90 дела за отнемане, заведени от Комисията извън всякакви законоустановени срокове с обща цена исковете за над 71 млн.лева, като Антикорупцията на Пламен Георгиев е осъдена да заплати разноски за над 300 000 лева.

 

Екип на Фрог нюз   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 18392 |14.11.2018 Стоян Тончев пред Фрог: Мафията в България си има европейски опекуни . 10| 31550 |03.11.2018 Мирослава Иванова от Нова тв се самоцензурира в интервю с Цветан Цветанов . 19| 35510 |26.10.2018 Само във Фрог: Тайно уволняват над 5000 служители от МВР, те се готвят за бунт . 13| 10635 |23.10.2018 Пламен Георгиев чадъроса Нели Кордовска за парите й от КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads