Реклама / Ads
6| 21490 |28.06.2017 АКТУАЛНО

Борисов и Пеевски си делнаха по братски МВР

.
Бойко Борисов и Делян Пеевски
Премиерът Бойко Борисов и най-богатият депутат Делян Пеевски са си разделили по братски МВР. Това споделиха пред Фрог нюз високопоставени ченгета. По думите им влиянието на Пеевски през определени кадри се усещало в момента много повече от преди.
 

Полицаите са категорични, че службите са разпределени според интересите на двамата влиятелни мъже. Така с новия главен секретар Младен Маринов, сочен за част от кръга на модела  КОЙ, станало ясно, че Пеевски  ще „кара влака“ във вътрешното ведомство. С издигането на никому неизвестния охранител  Иво Иванов за шеф на СДВР  пък се затвърдило усещането, че в най-голямата териториална дирекция в страната безпроблемно ще дерибейства  политико-мафиотския  модел.

 

Известни криминалисти изпаднали в шах, когато разбрали, че Иванов поема тежкия пост. „Преди време тази дирекция винаги се сочеше за пример, а към нейните началници е имало огромен респект.  Имената им и до ден днешен карат човек да изпитва почит и признание “, категорични са полицаите. С назначението на Иванов, професионалното ниво рязко паднало. Казват, че подобни рокади буквално демотивирали служителите.

 

В СДВР вече никой не работи. Ако нещо се направи, то ще е заради пиара. И се разчита на случайни находки - малко нелегални цигари и алкохол. След това се гърми по медиите, все едно не са хванали муха, а слон. Твърди се, че Иванов бил от онази група на Младен Маринов и бившия главсек  на МВР  Светлозар Лазаров, която навремето пазела важна особа от родния ъндърграунд. Говори се, че става дума за потъналия вдънземя Мето  Илиенски. Последните двама до този момент, не са отрекли този факт.  Доказателство за непознаване на криминалната материя на Иво Иванов бил фактът, че  в медиите от ведомството се пуснала напълно невярна информация във връзка с жестокото убийство на Виола. Оказва се, че извършителят  Стефан Станев не е бил гадже с жертвата и не е имал изобщо интимни отношения с нея. Това, което се установило е, че само я харесвал. В същото време било наредено "отгоре" именно Иванов да се изтъпани пред журналистите и да говори по темата, в която не бил съвсем в час. Ченгета подозират, че по този начин се опитват да го наложат като лице на МВР, макар зад гърба си да няма и грам постижения в криминалистиката. 

 

Също толкова трагично е и професионалното ниво на главсека  Маринов, който също не познавал криминалната материя и разбирал основно от разстановка на униформения състав. Ухажорите около него обаче го хвалели, че е мъжкар като Бойко Борисов и всички жени си падали по него. Уверявали го, че това ще налее вода в мелницата на неговия личен и професионален  имидж. Говорели му дори, че един ден ще замести Борисов в държавата.

 

Почти по терлици мина назначаването на Атанас Илков за шеф на пловдивската  полиция. От миналия петък той е утвърден за постоянно на тази длъжност. Илков се прочу като основен организатор на злощастната акция в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков а други трима бяха ранени. Заради грешките, които е допуснал при планиране на акцията той беше уволнен по времето, когато шеф на МВР беше Румяна Бъчварова. Почернената майка на Шарков - Ваня Рибчева  не можа да се пребори както за истината, така и за справедливо  възмездие. Именно тя сочеше Илков като основен виновник за трагедията и убийството. Твърди се, че за Илков лобирали пак от кръга КОЙ. В интервю пред пеевска  медия  той нагло заяви наскоро, че уволнението му било по политически причини. Така Атанас Илков, без да се усети признава, че кадруването  в МВР става благодарение на политически натиск.

 

Междувременно тези дни тихомълком е бил махнат началникът на СОБТ  Кирил Димов. Не е изключено на  поста да бъде върнат предишният шеф  Георги Гайков, който също като Илков командваше  баретите при трагичната операция в Лясковец.

 

Полицаи допускат, че при разпределянето на порции в МВР, Бойко Борисов си е оставил най-апетитното парче - ГДБОП. Директорът Ивайло Спиридонов от години минава за негов човек. Любопитното е, че службата беше подложена на критики от главния прокурор Сотир Цацаров  за това, че не води борба с корупцията и не е достатъчно ефективна. След това всичко утихна. Говори се, че службата работи основно до поставяне на компромати за фирми и лица на премиера.

 

Странно „разкрачена“ е националната полиция. Счита се, че там икономическото звено и това, призвано да се бори с корупцията в държавната администрация, се командва директно от х-л „Берлин“ - разбирай Пеевски. Други звена пък открито симпатизират на Борисов и сляпо са готови да го следват.

 

Полицаите имат своя версия за назначаването на министър и зам .-министри, които никога не си имали опит в МВР. Тя звучи така: Слагат хора, които не познават проблемите. Ако са наясно с тях, ще започнат да мислят какви нелепи задачи и поръчки изпълняват. А започнат ли да мислят, ще решат, че могат да променят нещо. А управляващите  нямат нужда от това да се решават проблемите в МВР.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11117 |27.06.2017 Борисов връща Мирослав Боршош и отнема НДК от Лиляна Павлова . 3| 21408 |27.06.2017 Октай: Борисов да спре да ходи с В. Златев на лов в „Паламара”, ако ще бори контрабандата . 1| 7156 |26.06.2017 Р. Петков: Като гледам приятелите на Борисов, разбирам, че е минал на бананова диета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads