Реклама / Ads
7| 12415 |17.10.2017 ПОЛИТИКА

ДПС: ГЕРБ да изхвърли Патриотите, иначе - оставка на правителството

.
Джейхан Ибрямов
ДПС се обявява против модела на действащата управляваща коалиция и иска ГЕРБ да изхвърли ”Обединените патриоти” от властта. Това стана ясно от думите на депутата от ДПС Джейхан Ибрямов .
 
"Отявлени националсоциалисти нямат място в управлениeто на държавата. Ако самото правителство не вземе мерки, по-големият партньор да изхвърли Патриотите, говорим за оставка на цялото правителство", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Запитан за нарастващото напрежение между ДПС и "Обединени патриоти", той коментира: От самото зачеване на тази коалиция казахме, че това е грешен модел на управление и нищо добро не очаква България.

Народният представител акцентира върху надеждите на ДПС сериозните политически лидери да стигнат с диалог до идеята, че когато има надигащ се националзъм, той трябва да бъде оставен настрани.

"От езика на омразата имаме действия на омразата. Живеем в много замърсена политическа среда. Всеки един човек, който прекрачва границата на толерантността, когато говорим за националисти, те трябва да бъдат остранени от НС", коментира Джейхан Ибрямов.

Той отказа да отговори на въпроса дали вратата на ДПС е отворена за коалиция с ГЕРБ и насочи питането към най-голямата политическа партия в НС. Ибрямов заяви, че към момента не е обсъждан вот на недоверие, но не изключва да се стигне до такъв заедно с БСП и "Воля".

"Корупцията е много важна, особено предвид председателството на Съвета на Европа. В момента разследващи функции имат много други органи. Проблемът е самият орган да бъде действащ", каза гостът на Владимир Сиркаров по темата за създаването на нов антикорупционен орган у нас.

Депутатът посочи, че за момента от ДПС не виждат действия от страна на ДАНС и БОРКОР, но според тях не е необходимо да се създава нов орган, а трябва същестуващите да заработят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2184 |28.03.2024 Politico: Дезинформацията се превърна в най-голямата заплаха за честността на изборите . 25| 5834 |27.03.2024 Дойче веле: Руските наказателни колонии - новият Гулаг . 29| 2798 |26.03.2024 Избори! ГЕРБ отхвърли предложението на ПП-ДБ за правителство с втория мандат . 1| 10983 |26.03.2024 Meduza: 10 въпроса, на които няма отговор три дни след атентата в Крокус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads