Реклама / Ads
17| 15685 |05.11.2017 АКТУАЛНО

Хамид Хамид превзема ДПС, Доган и Карадайъ отиват във фризера

.
Хамид е устремен към властта в ДПС
Завършилият задочно право в Бургаския свободен университет (БСУ) Хамид Хамид атакува върха в ДПС. Лансиран активно от милионерите Делян Пеевски и Йордан Цонев той налага финансов, а на места и организационен контрол. Целта е да се изолират почетният председател на движението Ахмед Доган и законният лидер Мустафа Карадайъ.
 
Това споделиха пред Фрог нюз двама сегашни и двама бивши депутати от движението, пожелали анонимност. Според тях Хамид е новото острие на Пеевски, което трябва да атакува в организацията кръга на Доган, а в парламента Бойко Борисов и кабинета.

Целта е от една страна да бъдат рекетирани управляващите да подкрепят проектозакона „Пеевски-Цонев-Хамид“ за „последващото разграбване на активите на КТБ“, а от друга – да се овладее ДПС и да влезе в следващото управление.

В Шуменско, откъдето е Хамид, той се хвалел, че много скоро ще има „смяна на караула“ и млади, силни и богати, ще пратят в пенсия старите.

 

В среди на ДПС се коментира и абсурдната на пръв поглед сделка за купуването на ТЕЦ-Варна от Данаил Папазов. Същият е бил шеф на Пристанище Варна, когато там започва кариерата на Пеевски. След това е транспортен министър в кабинета „Орешарски“ по препоръка на своя ментор Пеевски. От Варна е депутат и Йордан Цонев, друга „патерица“ на олигарха Делян в парламента и ДПС. Папазов придобива ТЕЦ-Варна за 50 млн лева, като уж щял да ползва банков кредит. Никоя банка обаче не покрива цялата сума, а само част от нея при недежден залог. Такъв е пристанището към ТЕЦ-а. Именно то е и целта на сделката, зад която стоял Пеевски, твърдят източниците ни от ДПС.

 

Не става дума за преврат, а за смяна на поколенията и смяна на приоритетите, оправдавали агресивността си Хамид, Пеевски и Цонев. Очевидно обаче никой не разбира по този начин поведението им, защото всички новини за тримата в районите, заселени от български турци, предизвикват гневни коментари под съобщенията и във форумите.

 

Натрупването на нови и нови интриги, задкулисни сделки и опити за разцепване на ДПС били причина Доган да изпрати Димитър Тадаръков в една телевизия, откъдето да оповести, че почетния председател обмисля завръщане в активната политика. През лятото прехвърчаха искри между Пеевски и Доган, което принуди основателя на движението да пише до една медия, а Тадъръков предупреди от друга телевизия, че който тръгне срещу Доган си е направил криво сметката и ще бъде поставен на място.

 

Припомняме, че преди месец лидерът на ДПС Карадайъ обяви, че до дни ще има специална конференция посветена единствено на Делян Пеевски. Такава обаче не се състоя. В същото време изявите на Карадайъ рязко намаляха, а тези на Хамид устремно се увеличиха. Пред Карадайъ Хамид се представял като верен активист и доверен негов човек. В същото време отдавна членувал в мафиотизирания клуб на модела Кой.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5372 |03.11.2017 Частна фирма превзема хале за ремонт на локомотиви? Работниците на протест . 3| 5946 |27.10.2017 Николай Стоянов: Проектът ”Пеевски-Цонев-Хамид” е правен абсурд . 11| 10075 |14.10.2017 Как задкулисната конструкция на ДПС, начело с Пеевски, подчини големите телевизии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads