Реклама / Ads
6| 10315 |29.09.2017 АКТУАЛНО

Илиян Василев: Цацаров и Пеевски са в паника заради закона ”Магнитски”, Чайка дойде да им помага

.
Потресаващата история на делото Магнитски, на причините и следствията вече имат своя отговор. Този път Кремъл няма да се измъкне. И знаете ли защо - защото се самозабравиха и посегнаха на демокрацията в САЩ! И сега междинно положение няма.
 
Това пише във Фейсбук Илиян Василев. И продължава:

Не се чудете защо Цацаров и Пеевски са в паника. Защо Чайка беше тук - той е координатор на усилията на Кремъл, както и по лобистката дейност в САЩ срещу закона "Магнитски" - включително адвокатката Веселницкая е негово назначение и докладва на него.

Неслучайно около посещението на Чайка у нас стана ясно, че Пеевски е наел адвокатска фирма, и то най-вероятно подадена от кръга около Чайка. Фирмата не само има офис в Москва и обслужва топ клиенти, но и има дълъг списък от ангажименти с подобен характер.

Ако Цветан Василев беше се върнал у нас, го чакаше съдбата на Магнитски - вън от съмнение, че нямаше да остане жив, докато не предаде всичко което има - без пари, без права. Той не е и никога няма да бъда Магнитски - защото имаше опцията и предпочете "лукса" на изгнанието. По-скоро трябва са сравнява с Бил Браудър.

Но същата репресивна система, която използват органите, за да осигурят прехвърлянето на активи на най-главните в държавата, включително като ги граби от данъкоплатците и КТБ, е едно към едно. У нас няма убийства, макар че има доста странни "внезапни" смърти на важни хора, които бяха опасни.

Почти всяко едно действие на руските власти по казуса Магнитски в САЩ и в Русия, включително атаките срещу медии, личности, вземането на бизнес, кражбата на активи, баснословните състояние, които се трупат в чужбина на топ олигарси и политици, има свой аналог у нас. Путин работи със стотици милиарди, нашите тук работят със стотици милиони.

Но и тук формулата им е сбъркана - защото сега ще блокират сметките им в чужбина, в Залива в офшорните зони, в закътани места в ЕС. Нито ще могат да стигнат до тях и да се насладят на "труда" си, нито ще останат "в бяло".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 12050 |26.09.2017 Скандал! Цацаров и Каракачанов гости на руско активно мероприятие . 11| 14948 |25.09.2017 Антон Тодоров работи за Делян Пеевски, Бойко Борисов и Ахмед Доган - заедно и ”поотделно” . 3| 17075 |21.09.2017 Сотир Цацаров напът да влезе в списък на световни сатрапи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads