Реклама / Ads
2| 12348 |26.10.2017 АКТУАЛНО

Илиян Василев за законопроекта ”Пеевски”: Фейк политици с фейк предложение

.
Илиян Василев Източник: БГНЕС
Законопроектът ”Пеевски” по КТБ е отчаян опит и операция по изпиране на имиджа на Пеевски. Това написа във Фейсбук бившият посланик в Русия Илиян Василев.
 
Предвиденото грижливо заобикаля сделките на Пеевски по завземането на активи, финансирани с кредити на КТБ, включително печатницата, Булгартабак, Виваком и тн. Разбра, че е токсичен "актив" както в политически план - за ДПС и Борисов - тъй като на едните пречи да се доберат до власт, а на Борисов да си върши сделките, така и в бизнес план - за партньорите му - и у нас и банките, които не му дават кредити, но най-вече в чужбина - ВТБ.

Това, което предлага е много шум за нищо, защото със задна дата нищо не може да се промени - бития си е бит, цесии цедирани, обезпеченията освободени - т.е. активите вече са трети страни и освен да настъпи правна какофония и всичко да се изсипе накуп в съда /защото ретроактивността ще породи вълна от правни спорове, включително и искове срещу държавата/ нищо няма да последва. Има елементарен практичен прочит - да препятства сделките с активи, в които Пеевски не участва - примерно "Дунарит".

В същност законопроектът е написан точно срещу онова, което Пеевски се опита да направи и не успя с активите на "Дунарит" и се наложи да прибегне до помощта на министъра на икономиката.

След провала изобщо минава на друга по-малко рискова и най-вече публично по-скрита схема - след като не може сам, ще го прави през държавата.

Накрая се усети, че покрай него схемата със заграбването започва да се прилага масово, не може да я контролира, а за всичко е подозиран той.
И най-вече този законопроектът ви подготвя за среща с неизбежното - масата на несъстоятелността се изпари.

Фондът за гарантиране на влоговете на гражданите никога няма да си върне парите. С този закон се опитват предварително да се самоосвободят от отговорност, като насочат вниманието към Цветан Василев и всички други извън себе си.

Фейк политици с фейк предложение - малко медийно и публично позициониране преди делото и решението по закона Магнитски в САЩ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 15434 |24.10.2017 Илиян Василев: След отказа на летците от полет де факто сме напуснали НАТО . 10| 11173 |23.10.2017 Илиян Василев: Борисов си мисли, че от него започва всеки успех в България . 4| 5915 |23.10.2017 Ректорът на ТУ-Варна проф. Василев станал доктор на науките с преписване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads