Реклама / Ads
6| 10672 |20.04.2018 АКТУАЛНО

КСНС след КСНС за армията, а на полигон ”Корен” се хвалим с баба си

.
Огън и дим....
Вчерашното заседание на КСНС бе почти същото като КСНС преди година. И какво стана? „За тази 1 година какви са промените – армията намаля с близо 1000 човека, техниката остаря с една година“, заяви президентът Румен Радев след края му.
 
А в същото време на полигон ”Корен” представиха ”гордостта на българската армия” - артилерийската установка ”Гвоздика”, получена през 1977 г. Похвалихме се с баба си.

Прав е бившият министър на отбраната Бойко Ноев, че Консултативния  съвет по национална сигурност при президента се изпразни от съдържание. КСНС по сигурността имаше и при предишните президенти. Няколко по тази тема вече са и  при Радев. И нищо не мърда. Армията пък направо си е куха, тъжна и небоеспособна, въпреси напъните на някои да казват, че може да изпълнява конституционните си задължения по отбраната на страната. Вятър! Нищо не може. Пък и ГЕРБ  няма да позволят на президента Румен Радев да направи нещо за войската, защото плюсът ще се пише на него, а това ще е минус за гербаджиите. Докато Бойко  и коалиционните им придатъци  са на власт, това няма как да стане. Ще клатят глави на съгласие с Радевите приказки на КСНС, а после ще чакаме куково лято за нови самолети, нови бронирани машини и нови кораби. Ще има и  нови обещания от Бойко Борисов и военния министър Каракачанов, който ще се оправдава с премиера.

Обединихме се около мнението, че са необходими неотложни мерки, гарантиращи повишаване на отбранителните способности чрез ускоряване на процесите на модернизация, поддръжка на наличната техника и осигуряване на бойната подготовка. Изграждането на способности означава ясна и дългосрочна политика по отношение на хората в отбраната, заяви президентът.

А на "Корен" ръкопляскахме на  "Гвоздика", която един приятел полковник от БНА приел на въоръжение в армията преди цели 41 години. Щурмуваме с МТЛБ, които също са от времето на кринолинените шапки. И не изпълняваме решенията на НАТО, като негов член от 2004 г.,  бюджетът ни за армията да доближи два процента от вътрешния продукт.

Калин Неврокопски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6749 |12.04.2018 В Русия се обучават как да оцелеят след ядрена война . 17| 18855 |12.04.2018 Ден след разкрития на Фрог, махнаха шефа на ДАНС-Пловдив „Писанчовото” . 11| 10276 |07.04.2018 Руски олигарси изгубиха $1,25 млрд. часове след санкциите на САЩ . 2| 15068 |04.04.2018 Шефът на МВР се задейства след сигнал на Фрог, че министри нарушават закона за движение по пътищата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads