Реклама / Ads
2| 17005 |10.07.2015 АКТУАЛНО

Лично Борисов разпоредил Виваком да кихне 1 млн на "Левски"

.
Бойко Борисов е добър и като футболист, и като премиер, и като бизнесмен...
Лично премиерът Бойко Борисов се ангажирал да намери пари за закъсалия ФК "Левски". Чрез близките си приятели депутатът Делян Пеевски и бизнес-културиста Александър Сталийски той измъкнал от "Виваком" цял милион под формата на официално спонсорство.
 
Уговорката обаче е фирмата да снесе поне още няколко милиона, за да може "Левски" да "върже" финансово сезона. Отборът на народа официално стана "отборът на Пеевски" в момента, в който негов собственик се оказа личният адвокат на депутата от ДПС Александър Ангелов. В тройката нови собственици се мъдри и Иво Тонев, доверено лице на премиера, изпратен от него преди време уж да ръководи отбора, а всъщност да следи какви ги върши Тодор Батков. Това съобщиха за Фрог нюз юристи, запознати със случващото се във "Виваком" през последните месеци.

Спонсорството е уредено и с помощта на братя Велчеви - Милен и Георги, които уж представляат интересите на руската ВТБ във "Виваком" и въобще в София. Бившият министър Велчев, прочул се със смяната на дълга, от което страната загуби стотици милиони и яхтения скандал, когато игра карти с мафиота Иван Тодоров-Доктора, навсякъде се хвалел, че говори лично от името на руския президент Владимир Путин. В София политици и управляващи не само му вярвали наивно, но му козирували за всяко нещо. Истината е, че висшeто ръководство на руската банка няма понятие какви ги вършат Велчеви в България, включително и за източването на "Виваком". Колкото до Путин, в Кремъл вече имало цяла папка със сигнали за злоупотребата с името на руския държавен глава. Зад гърба на мажоритарните собственици бригадата за комунистически труд "Велчеви-Пеевски" опитвали различни варианти не само да "усвоят" милиони (чрез подставени фирми-изпълнителки на различни поръчки, включително за купуване на офис материали), но и да сложат ръка на мобилния оператор чрез съмнителни машинации. Странно е, че премиерът Борисов, който непрекъснато говори, колко е загрижен българските данъкоплатци да не плащат за разгрома на КТБ, се прави, че не вижда какъв план се опитват да приложат другарите му спрямо фирмата. Ако далаверата на Велчеви и Пеевски успее държавата ще загуби стотици милиони, тъй като "Виваком" е част от активите на КТБ. Премиерът е наясно с това, но най-вероятно участва в схемата иначе не би позволил подобен грабеж, коментираха пред Фрог нюз експерти. Те предполагат, че има сделка: Борисов си затваря очите за грабливите мераци на отбора Пеевски-Велчеви, а депутатът му осигурява подкрепата на "синята" агитка - за гласуване и предизборни екшъни където трябва.

Експерти се чудят как така Пеевски и адвокатът му Ангелов притежават цял отбор като "Левски", а в същото време имат неуредени сметки за милиони с фирми като

Di Gerasso и  Boilding resort, например. Те обещават в най-скоро време да излезе истината за тези дългове и феновете да разберат за какво става въпрос. Много е възможно било някои от тези кредити да е цедиран от защитения свидетел срещу КТБ Бисер Лазов, сега дясна ръка на Пеевски и прокуратурата. 

 

Сега е престижно да се наливат пари в "Левски" и "Лудогорец", защото там са любимите олигарси и политици на властта. Най-непрестижно е да се подпомага "Ботев" - Пловдив, който бе финансиран от Цветан Василев, но от една година трябва да се оправя сам, след като политическата мафия фалира банката, коментират наблюдатели.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6697 |22.06.2015 Бегачът от Борисовата градина - основен заподозрян за убийството на Георги . 0| 6210 |19.06.2015 Осман Октай пред Фрог: Борисов отхвърли проекта ни за ромите, Европа го прие . 27| 20064 |26.05.2015 Адв. Екимджиев за Фрог: Маковей би вкарала Борисов в затвора заради Мишо Бирата . 132| 77211 |24.05.2015 Моника Маковей: Борисов ви лъже за борбата с корупцията, трябва ви непоколебим прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads