Реклама / Ads
0| 2958 |09.03.2021 АКТУАЛНО

Как да успокоим сухата кожа през зимата?

.
Състоянието на кожата може да се влоши през зимата. Студеният въздух и влагата навън могат да окажат пагубно влияние върху епидермиса, а топлината, идваща от климатиците в затворените помещения, изсушава и раздразва допълнително.
 

През зимата повечето хора опитват да се предпазят от настинки и грипове и забравят за здравето на кожата. Всъщност, това е периодът, в който могат да се обострят вече съществуващи проблеми като розацея, екзема и псориазис. Как да подходим правилно, за да се справим със сърбежа и раздразнението?


Почистете мъртвите клетки по повърхността на кожата

Колкото по-чиста е кожата, толкова по-дълбоко тя ще абсорбира хидратацията. А колкото по-деликатен е скрабът, който използвате, толкова по-добре. По този начин ще избегнете допълнително раздразнение, като същевременно нежно ще отстраните грубите участъци по тялото.


Хидратация

След като сте се сдобили със съвършено гладка кожа и сте премахнали препятствията за навлизането на хидратация, овлажнете с някой от любимите си лосиони за тяло. Добре е формулата му да се базира на масла. Този тип продукти имат по-дълготраен ефект и предотвратяват загубата на влага от клетките за повече време.

 

Забравете за продължителните топли душове

Опитайте да съкратите времето под душа наполовина. Освен това горещата вода сваля директно естествените масла на епидермиса, което подтиква към дехидратация, затова залагайте на по-ниски температури.


Храненето също е от значение

Ако менюто ви рядко съдържа незаменими мастни киселини като омега-3, това увеличава шансовете за изсушаване на кожата, както и за поява на акне. Храни като орехи, шафраново масло и риби като риба тон, херинга, сьомга и скумрия ще повишат нивата, осигурявайки по-добро функциониране на целия организъм.


Кожата ви още е суха?

Ако въпреки дълбокото хидратиране и нежната грижа към тялото, кожата продължава да бъде раздразнена, напукана и суха, ви съветваме да се консултирате със специалист. Той може да даде индивидуални съвети, спрямо вашето състояние и да изготви индивидуално лечение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 7006 |08.03.2021 Кантарджиев пак клъвна Мангъров: Грешка беше, че допуснахме лекари да внесат съмнения в работата ни . 21| 8055 |08.03.2021 Хр. Иванов и проф. Минеков търсят Пеевски в Пазарджик . 36| 16160 |06.03.2021 Кирил Кадийски към Гешев: Има ли държава в света, в която някакво лице да влезе в дома на премиера и да не е разкрито?! . 110| 17450 |05.03.2021 Защо най-ревностните поддръжници на Ф-16 са вън от листите на ГЕРБ? И още опасни въпроси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads