Реклама / Ads
23| 14925 |09.07.2021 АКТУАЛНО

Преди една година! Народът този път поиска от себе си за себе си! /видео/

.
Изтощен и отчаян от ширещата се гигантска корупция по върховете на държавата ни, българският народ вече цяла година неуморно скандира по площадите „Мутри, вън!” и „Гешев е позор, оставка и затвор”. Рефрен, който с лекота се повторя дори и от малките деца.
 

Точно на 9 юни 2020 г. прокуратурата, превърнала се през последните години в грозен символ на политическа и бизнес бухалка, нахлу брутално в сградата на президентството, за да обискира кабинета на един от съветниците на държавния глава.

 

Едва ли ръководителите на въпросната безпрецедентна акция са си давали сметка, че след този акт на посегателство срещу най-уважаваната институция, България вече няма да е същата. И че без да искат, ще сложат началото на дълго чакана чистка – тази на „авгиевите обори". Българският народ този път не издържа да бъде все насилван, лъган, краден и унижаван. И изрази своя дълго таен гняв, като излезе спонтанно по площадите не само в големите градове на страната, но и в много други държави от целия свят, за да изкрещи, че повече не иска да живее по правилата на мафията.

 

Пек и дъжд, слънце, сняг и студ се редуваха месеци наред, но хората не мръднаха от площада и не спряха да зоват промяната. Не ги пречупиха заплахите за саморазправа, сълзотворния газ, полицейските побои, арестите. Властта не намери парцал, с който да запуши устите им, нито меч, с който да посече волята им. Усетила заплахата, тя реши да се скрие, надявайки се, че както всеки път, ще наведе глава при буря и ще се спаси. Но сбърка.

 

Резултатът дойде – светът и Европа научиха, че народът ни „се дави" в блатото. Последва промяна – онези там „горе" се изметоха макар и със зор, последваха избори, на прага сме на нови. И всички разбраха, че ни чака нов път, нови предизвикателства и съвсем различна реалност.

 

Неизвестните са много. Скептиците все мърморят, че колкото и да въртим, и сучем, ще ни „изненада" пак същото. Оптимистите, разбира се са на другия полюс – ако ги слушаш тях, благините ей сега ще потекат. Мъдрите, както обикновено казват, че истината е някъде по средата и че всичко си зависи от нас.

 

Защото от Матея в светото Евангелие е казано: Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори; защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на този, който хлопа, ще се отвори.

 

Народът този път наистина  постъпи както повелява Евангелието и  поиска от себе си за себе си!




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9272 |27.05.2021 Г-н Борисов, къде е детската болница, която обещахте точно преди година? . 14| 9514 |27.05.2021 Адв. Николай Хаджигенов: 82-ма са подслушваните, една трета са от БСП . 7| 14654 |26.05.2021 Внимавайте! Свързаните с Борисов медии пускат партенки. Последната е, че Орешарски е съветник на служебния премиер . 6| 4374 |22.05.2021 Цветан Цветанов: Скандалите със СРС-та преди избори винаги са съмнителни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads