Реклама / Ads
13| 10135 |26.10.2017 АКТУАЛНО

Пеевски излезе на светло и нападна евентуалните противници на внесения от ДПС закон за КТБ

.
Източник: БГНЕС
Акцията за изчистването на образа на депутата Делян Пеевски от обвиненията, че е замислил и с помощта на прокуратурата, правителството и политическите сили осъществил фалита на КТБ и разграбването на активите й тече с пълна сила.
 
След като днес Йордан Цонев и Хамид Хамид внесоха в деловодството на Народното събрание проект за промени в Закона за банковата несъстоятелност, разкривайки че основната им цел е да се създаде алиби и ореол на невинност около образа на Пеевски, сега самият той пусна писмо до медиите по същата тема.

Целта на най-богатия депутат от българския парламент е ясна и се съдържа в изявлението му.

"Дебатът при разглеждането на този законопроект в Народното събрание неминуемо ще разкрие, кои български политици и народни представители искат да защитят националния интерес и кои са зависими от лицата, ограбили и продължаващи да ограбват КТБ и активите й. Както и кои от тях ще покажат реално своята принадлежност към порочния политико-олигархичен кръг, забогатял незаконно по време на прехода и бандитската приватизация, който кръг и към момента продължава да ощетява българската нация", пише Пеевски.

Това си е чиста проба заплаха към онези, които биха дръзнали да не приемат така наречения проект за промени на ДПС. Явно те веднага ще бъдат причислени към "порочния политико-олигархфичен кръг", докато самият Пеевски ще бъде изключен от него.

Загрижилият се за българската нация и нейното ограбване депутат допреди десетина дни правеше опити да превземе поредната частна фирма с добри финансови резултати, чиито активи някога са били държани от КТБ. Сега обаче, наметнал мантията на националния интерес твърди нагло, че "само ДПС предприе нужните законодателни инициативи" за връщане на хазната откраднатото от банката.

Явно, юристът от ЮЗУ вече е изчистил каквото има за чистене и сега предлага да се спре разграбването. Но вероятно е наясно ,че това няма как да стане с десет реда промени в един закон, още повече, че досега никой не е пречил на прокуратурата, синдиците и на службите да открият къде отиват парите, откраднати от банката.

Истинска наглост е и споменаването като плюс за ДПС разсекретяването на действията на "разследващата компания Аликс Партнърс", на която бе поръчано да напише нищо не откриващ доклад с очевадни факти, отдавна известни на обществото, но да не търси накъде са поели паричните потоци.

Законодателната инициатива на Пеевски и компания не е нищо друго освен опит с фалшиви законодателни инициативи да се изчисти образа на най-богатия депутат предвид възможното разследване от САЩ на случилото се с КТБ по линия на закона Магнитски. Дали това ще успее, предстои да видим.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5388 |26.10.2017 ДПС внесе закон за КТБ с единствена цел оправдаването на Делян Пеевски . 14| 16078 |25.10.2017 Огнян Стефанов пред БНР: Пеевски е усвоил наглостта и безпардонността на политическата улица . 6| 8571 |23.10.2017 Кольо Парамов: Пеевски и Цонев мерят търпението на Сотир Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads